Версія для друку

У Смілі знову відімкнули опалення, що чекає Шепетівку?

Автор 06 грудня 2017, 18:25

Вчора після обіду ТОВ «Сміла Енергоінвест» самовільно вимкнули опалення у всьому місті Смілі. Як з’ясували депутати, вчора це підприємство перевіряла прокуратура. 

Самовільне відключення теплопостачання було зафіксоване представниками міської влади. Також відразу викликали правоохоронців, які теж зафіксували порушення та припинення теплопостачання. Про це повідомило місцеве видання smila-ua.com. В адміністрації Енергоінвесту причини відключення так і не пояснили.

Що це за самоуправство: захочемо - ввімкнемо тепло, перехочемо – вимкнемо! А як же лікарні, школи , дитсадки??? Як там виживати у грудні без опалення! Що це за робота така? – обуренню смілян немає меж. Чому вони так зробили – невідомо. 

Смілянським активістам та атовцям також стало відомо, що представники енергоінвесту збираються вивозити обладнання з міських котелень.

Міським обранцям, членам виконкому, посадовцям та громадським активістам треба віддати належне - незважаючи на пізню годину, всі зібралися у Будинку рад і вирішували, що робити далі, як врятувати Смілу від холоду і від Енергоінвесту. Позачергова сесія міської ради розпочалась близько 22-ої години 5 грудня, а завершилась о 2.30 ночі 6 грудня. Депутати діяли згідно регламенту. Спочатку на засіданнях постійних комісій обговорили запропоновані рішення, а потім провели сесію.

Депутати підготували проекти рішень щодо постачальника «останньої надії» на отримання газу та надання можливості іншій теплопостачальній організації забезпечувати Смілу теплом. Постачальник «останньої надії» - це такий юридичний термін. Відповідно до Закону України «Про ринок природного газу» та Правил постачання природного газу, постачальником «останньої надії» є визначена Кабінетом Міністрів України акціонерна компанія «Нафтогаз України». Міські депутати хочуть напряму співпрацювати з Нафтогазом через КП «Смілакомунтеплоенерго», без Енергоінвесту.

Незважаючи на різні юридичні складнощі, втому та пізню годину, депутати плідно працювали, бо відчували відповідальність за смілян, які можуть залишитись без тепла. Обранці терміново провели сесію, щоб уже зранку секретар міської ради Костянтин Синьогуб міг їхати з усіма необхідними документами в область, щоб далі вирішувати проблему опалення Сміли.

Як відомо, теплопостачальне підприємство ТОВ «Сміла Енергоінвест» є фактично братом ТОВ "Шепетівка Енергоінвест". У них один власник - ТОВ «Комунальні системи України».

Як нам стало відомо із ухвали Придніпровського районного суду міста Черкаси у справі № 711/10677/17, 29 листопада 2017 року усе майно та рахунки ТОВ «Комунальні системи України» було арештовано.

Станом на сьогодні у Шепетівці котельні хоч і не всі працюють, щоправда приватне теплопостачальне підприємтво фактично краде газ, адже немає номінацій на газ. 

Вчора народний депутат від нашого округу Роман Мацола на брифінгу у Верховній раді звернувся до Кабінету Міністрів невідкладно провести засідання з приводу зриву опалення у нашому місті.

Останнє редагування 06 грудня 2017, 19:34

Відео