Версія для друку

Двом шепетівським юнакам винесено вирок за розбій

Автор 21 листопада 2017, 15:46

21-річний шепетівчанин може провести за гратами найближчі 7 з половиною років, а його 16-річний земляк – три роки. Обох Шепетівський міськрайонний суд визнав винними у розбої за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України).

Молодики влітку цього року вночі, одягнувши на голови балаклави та прихопивши пластмасові затяжки, пробралися крізь демонтовану віконну раму в помешкання шепетівчан. Про це йдеться у судовому рішенні. Поки добиралися до кімнати, де мирно спали мати із сином, встигли з кишені халата, що висів у шафі, поцупити 157 грн. Сума, якою вдалося розжитися згодом, трохи більша – 1 тис. грн. Аби її роздобути, обвинувачені зв’язали руки жінці і сину та погрозами змусили сказати, де гроші. Отримавши бажане, забравши ще й мобільний телефон, залишили будинок.

Згодом у суді свою вину обвинувачені визнають частково, та пори це отримають реальні строки за вчинене. Старшому, котрий був на іспитовому терміні, призначили покарання у виді 7 років з конфіскацією майна та частково приєднали невідбуте покарання за попереднім вироком – шість місяців. Молодшому, враховуючи вік, повне відшкодування шкоди потерпілим та відсутність претензій з їхнього боку – 3 роки без конфіскації майна.   

Вирок може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області