7 років за ґратами за вбивство отримали двоє юних шепетівчан

Автор 05 жовтня 2017, 17:35

Шепетівський міськрайонний суд визнав винними двох місцевих жителів у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого). На момент скоєння злочину одному було 16, другому – ледь виповнилося 17 років. Не зважаючи на досить юний вік, сил у хлопців вистачило, аби до смерті забити дорослого чоловіка.

Як встановив суд, ввечері 6 листопада 2016 року обоє прийшли до свого товариша-однолітка додому. Там побачили п’яного чоловіка, що спав на підлозі на матраці, й почали його виганяти з квартири. Щоправда, для цього слів їм видалося замало, тому почали по черзі його лупцювати. Били руками і ногами, здебільшого по голові. За добу, не приходячи до свідомості, від отриманих травм чоловік помер у лікарні.

Згідно з вироком, до ухвалення рішення у цій справі 17-річний юнак у стані алкогольного сп’яніння встиг ще й пограбувати свого товариша, зі стусанами відібравши у нього телефон.

Відтак шепетівські служителі Феміди обох молодих людей визнали винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст.121 ККУ, а одного – ще й у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.186 ККУ (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний із насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого), призначивши покарання – 7 і, відповідно, 7 з половиною років за ґратами.

Поки вирок набере законної сили, обвинувачені будуть під вартою. Оскаржити його можна в Апеляційному суді Хмельницької області.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області  

Останнє редагування 05 жовтня 2017, 17:39
0
репостів
0
репостів