Затримали рекетирів, які лякали шепетівських підприємців

Автор 22 березня 2017, 20:37
Під час спільних оперативних заходів внутрішньої безпеки Національної поліції України, прокуратури Хмельницької області та СБУ було виявлено, що до злочинної діяльності групи, яка вимагала кошти з підприємців Хмельниччини, причетний і один з працівників поліції столичного регіону. На черговому епізоді рекету фігурантів групи затримали.

В той час, як співробітники Служби безпеки України займалися хмельницьким злочинним угрупуванням, контрольованим кримінальником на прізвисько «Гія», оперативники Управління внутрішньої безпеки Національної поліції перевіряли наявну інформацію щодо протиправної діяльності працівника поліції Київської області.

Проте з’ясувалося, що в обох цих випадках діють, так би мовити, «бізнес-партнери»: 29-річний кримінальний «авторитет» і 22-річний сержант поліції пліч-о-пліч вимагали з людей гроші, погрожуючи та застосовуючи фізичне насильство. До складу ОЗГ входили також 25- та 30-річні хмельничани, один з яких тричі судимий за пограбування.

Зловмисники обирали собі жертв серед підприємців міст Шепетівка та Славута, що на Хмельниччині, змушуючи повернути вигадані «борги». При цьому вимагачі насильно утримували потерпілих, погрожували фізичною розправою, катуванням та відбирали наявні цінності.

Таким чином, рекетири змусили 26-річного жителя Славути у жовтні минулого року віддати їм 5 тисяч гривень. У лютому 2017 учасники злочинної групи звинуватили 24-річного мешканця Хмельницького у «заборгованості» їхньому знайомому 1 тисячі доларів США. Після «спілкування» перед чоловіком поставили вимогу: сплачувати борг щотижня по 100-200 доларів США. А потім – змусили його віддати їм ще 4 тисячі гривень, як «пеню» за заборгованість, та нагадали про несплачену тисячу доларів.

Усю цю групу разом з поліцейським, відразу після того, як вони отримали зазначені кошти та встигли їх розділити між собою, було затримано у місті Славута під час спільної спецоперації працівників внутрішньої безпеки Національної поліції України, СБУ та прокуратури області.

З’ясувалося, що на момент вчинення злочину поліцейський знаходився у додатковій відпустці на період навчальної сесії в одному з вишів Хмельницького. На сьогоднішній день йому слідчими прокуратури оголошено підозру за ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Кримінального «авторитета» та його поплічників, яким інкримінується вчинення розбійних нападів та вимагання, взято під варту строком на 2 місяці. Триває слідство.
Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України
0
репостів
0
репостів