Версія для друку

Головного лікаря психіатричної лікарні впіймали на хабарі

Автор 17 січня 2017, 19:37
Незважаючи на відповідальність лікарів за життя і здоров’я людей, продовжують мати місце факти хабарництва та вимагання коштів у осіб, які потребують медичної допомоги. Про один такий недавній випадкок повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Так, за безпосередньої участі працівників Шепетівської місцевої прокуратури, завдяки скоординованим заходам у взаємодії зі співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та проведеним негласним слідчим (розшуковим) діям, 17 січня 2017 року на одержанні хабара викрито головного лікаря однієї з психіатричних лікарень області.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, зазначений посадовець вимагав та отримав від одного із жителів міста Нетішина неправомірну вигоду у сумі 5000 гривень за поміщення особи на стаціонарне лікування до психіатричного медичного закладу. 

За вказаним фактом місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.

Наразі проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Також, вирішується питання щодо затримання посадовця та повідомлення йому про підозру.
Останнє редагування 17 січня 2017, 20:39