На Шепетівщині горять торфовища

Автор 02 вересня 2016, 14:57
Спекотна літня погода створила пожежо-небезпечну ситуацію у районі. Значно збільшилась кількість виникнення пожеж сухої рослинності, стерні, сміття на відкритій території, а особливо торфовищ. Серед причин – необережне поводження з вогнем населення, випалювання стерні тощо.
Так на сторінці шепетівської райдержадміністрації повідомили, що 28 серпня 2016 року сталося загорання торфу поблизу с.Сульжин та с.Вишневе. На гасіння пожеж було залучено пожежні підрозділи з смт.Гриців та м.Шепетівка. Пожежі локалізуються, але підвищення денної температури повітря та збільшення швидкості вітру призводять до виникнення нових джерел вогню.

Тож звертаємося до всіх жителів району з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки, і думати, перш за все, про наслідки своїх вчинків перед рішенням про очищення території підпалом.

В умовах сухої спекотної погоди, що встановилась в краї, навіть найменша іскра може призвести до великої пожежі в екосистемах та завдати непоправної шкоди лісовим масивам чи знищити житлові будинки. Будьте обережними при поводженні з вогнем, не розводьте багаття на торф’яниках та в лісах, не кидайте не загашені сірники та недопалки. Будьте обачні!

Якщо ж ви помітили загорання в екосистемах – одразу телефонуйте за номером Служби порятунку«101». Пам’ятайте: пожежу легше не допустити, ніж загасити!
0
репостів
0
репостів