Примирення вогнем

Автор 29 березня 2012, 18:56

В одному з сіл Шепетівського району Хмельницької області 13-річний підліток підпалив свого товариша після гри у футбол. Все розпочалося з незначного конфлікту після гри на шкільному стадіоні, під час якого кілька підлітків побилися за проколотий футбольний м’яч.

Один з юних гравців вирішив досить своєрідним чином припинити бійку між старшими на рік товаришами і, збігавши додому до тітки, з якою мешкав, приніс пляшку з бензином. Восьмикласник зненацька виплеснув горючу рідину на одяг двох учасників бійки, а потім запальничкою підпалив штани одному з них. В результаті потерпілий отримав опіки 1-2 ступеня важкості на 30% площі тіла. У стані опікового шоку його доставили до обласної лікарні на операцію. Від більш небезпечних тілесних ушкоджень хлопчину урятували на диво грамотні дії його однокласників, які не розгубилися і швидко загасили полум’я власними куртками, збивши вогонь і перекривши доступ повітря до палаючого на хлопцеві синтетичного одягу.

Дмитро Вербаков, однокласник постраждалого:

- Ми почали грати, потім бачим - йде Сірьожа з бензином. Каже, в мене бензин є, буду палити траву на стадіоні. Поки хлопчина готувався до такого собі прибирання поля, встигли зіграти тайм. Аж раптом хтось із підлітків проколов м'яча. Винного заходилися гамселити, і в розпалі чубанини Сергій скористався принесеною легкозаймистою речовиною.

Сергій, підозрюваний:

- Мені хлопці сказали підпалити: "Він все одно не загориться, тому що бензин вже видихся". Я підпалив, побачив, що він горить, злякався і втік.

Що ж стосується малолітнього палія, то він добряче налякався власного вчинку і тепер жалкує про зроблене.

Сергій, підозрюваний:

- Я дуже шкодую, що це зробив. Я не хтів, я не думав, що він загориться.

Восьмикласник не вирізнявся особливо спокійним характером, але односельчани все ж відгукуються про нього дуже добре і були просто шоковані такою необдуманою витівкою.

Віталій Марценюк, старший слідчий Шепетівського МВ міліції:

- На обліку не перебуває - нормальна дитина, батько поїхав на заробітки в Росію, приїжджає, треба сина утримувати. Мати померла. Практично, виходить, тітка і батько.

Останнім часом у школяра з’явилися проблеми зі здоров’ям, і він потрапив на облік до лікаря-невропатолога.

За декілька днів до трагедії школяр націдив з бензобака тітчиного мопеда трохи бензину і розважався тим, що підпалював суху траву. До речі, він навіть збирався зробити це і на стадіоні, де грав у футбол, але селяни припинили небезпечні розваги, відібравши у підлітка пляшку з бензином.

Одразу після пригоди до сина з-за кордону примчав батько. Тепер усією родиною намагаються залагодити конфлікт з постраждалим.

Любов Куліш, тітка підозрюваного:

- Нам дуже прикро. Одне можу сказати: ми будемо вмовляти Вадима, щоб він пробачив Сергія, щоб він пробачив нас за те, що ми не доглянули.

Нині за фактом інциденту порушили кримінальну справу - за замах на вбивство. Зважаючи на юний вік зловмисника та його щире каяття, за ґрати він не сяде. Утім, на навчання до спеціалізованого інтернату для малолітніх правопорушників таки може потрапити.

Відео

Сюжет телеканалу Інтер
0
репостів
0
репостів