Вогнеборці провели навчання на ПАТ «Шепетівкагаз»

Автор 22 березня 2016, 00:21
17 березня Рятувальники 21 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України в Хмельницькі області провели спільні тактичні навчання на ПАТ «Шепетівка Газ». За тактичним задумом внаслідок виходу з ладу запірної арматури компресорного обладнання стався витік газу, при спробі обслуговуючого персоналу ліквідувати аварійну ситуацію було порушено правила безпеки праці, що призвело до вибуху та подальшого горіння газу по технологічному обладнанню.
Добровільна пожежна дружина об'єкту включає систему охолодження, яка знаходиться на підприємстві та розпочинає охолоджувати ємності з скрапленим газом. Таким чином не даючи змоги пожежі розповсюдитися на значну площу до прибуття підрозділів 21-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Після отримання повідомлення черговим диспетчером 21 ДПРЧ відразу до місця надзвичайної пригоди були направлені оперативно-рятувальні формування та усі служби взаємодії — працівники поліції, швидкої допомоги, чергова аварійна бригада РЕМ, ПАТ «Шепетівка Газ». Рятувальники у складі двох відділень, якими керував начальник 21-ї державної пожежно-рятувальної частини Віктор Дворак прибули на об'єкт протягом розрахункового часу, та включилися в роботу. Їх завдання було — не дати вогню дістатися до інших ємностей з зрідженим газом та унеможливити вибух через високу температуру. Від пожежного автомобіля «КАМАЗ» з ємністю 4 м.куб води ДСНСівці протягнули рукави та приступили до охолодження ємностей, тим самим «відрізали» вогонь від резервуарів поряд та унеможливили розповсюдження вогню далі. Другий хід рятувальників встановив автомобіль на стаціонарний гідрант і забезпечив безперебійну подачу води для роботи пожежних стволів з одночасною подачею стволів на захист будівлі та ємностей.

До місця виклику прибули працівникам швидкої медичної допомоги та приступили до порятунку потерпілого. Чоловіка винесли із небезпечної зони та надали першу медичну допомогу.

Через деякий час напруженої роботи керівник навчань — начальник Шепетівського РС ГУ ДСНС України Хмельницькій області підполковник служби цивільного захисту Віктор Федоровський оголошує про ліквідацію пожежі та подає команду «Відбій». Завдяки злагодженим та оперативним діям надзвичайну ситуацію було швидко ліквідовано.

Зазначимо, що на навчаннях були задіяні — заступник голови правління ПАТ «Шепетівка Газ» Анатолій Пращур, працівники виконавчого комітету Шепетівської міської ради.

За словами начальника сектора з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Леоніда Дмитрука під час навчань взаємодія служб була на досить доброму рівні, затримок у роботі людей та збоїв техніки не було. Під час навчань вдалося провести перевірку оперативного реагування Шепетівського РС ГУ ДСНС України в Хмельницькій області, оперативних служб м.Шепетівка, адміністрації об'єкту щодо ліквідації надзвичайної ситуації, відпрацювання взаємодії оперативних служб м. Шепетівка, персоналу адміністрації ПАТ «Шепетівкагаз», оперативно-рятувального підрозділу Шепетівського РС ГУ ДСНС України, ДПД при ліквідації умовної аварії, відпрацювати дії особового складу підрозділу оперативно-рятувальної служби Шепетівського РС по гасінню пожеж на об'єктах із зберіганням газу, оперативну готовність штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій Шепетівського міськвиконкому тощо.
0
репостів
0
репостів