СБУ затримало шепетівчанина, який воював на боці колабораціоністів

Автор 23 березня 2015, 17:27
Прокуратурою Хмельницької області здійснюється процесуальне керівництво в об’єднаному кримінальному провадженні щодо жителя Шепетівки за ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та терористичній групі) та ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
Завдяки належно скоординованим негласним слідчим (розшуковим) діям, співробітниками СБУ задокументовано участь 38-річного мешканця Хмельниччини на прізвисько «Фіма» в терористичній організації «ДНР». Встановлено, що він умисно вступив до незаконного терористичного формування та після спецпідготовки зі здійснення розвідувальної і диверсійної діяльності у липні 2014 року брав активну участь у бойових діях проти сил АТО на території Донецької області. За це «розвідник» був нагороджений «медаллю».

Після лікування від поранення бойовик приїхав на Хмельниччину, постійно підтримував телефонні зв’язки з терористами та мав намір повернутися в Донецьку область для продовження участі в бойових діях у складі «ДНР».

Під час обшуку у підозрюваного виявлено осколкову гранату.

Також встановлено, що зазначена особа раніше неодноразово судима за вчинення насильницьких злочинів.

За клопотанням слідчого, погодженого прокурором, підозрюваному суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою. Розслідування кримінального провадження здійснює слідчий відділ УСБУ в області за процесуального керівництва групи прокурорів прокуратури області.
Останнє редагування 24 березня 2015, 15:54

Відео

0
репостів
0
репостів