Віз бойову гранату Ф-1 з Шепетівки

Автор 15 січня 2015, 00:32
Граната Ф-1 Граната Ф-1
Правоохоронці б’ють на сполох: події на Майдані, так звані «ночі гніву», а нині — військові дії на сході для декого — можливість та спокуса приховати небезпечні предмети: зброю, боєприпаси, вибухівку. Любителі таких «колекцій» зберігають їх незаконно, а це може призвести до непоправного.
Чи задумувався про власну безпеку та безпеку оточуючих 57-річний житель села Озеряни Борщівського району, що на Тернопільщині, коли клав до кишені бойову гранату Ф-1.

Експерти-вибухотехніки зазначають, максимальна дистанція ураження осколкамицього вибухонебезпечного предмета - 200 м. Можна лише уявити масштаб трагедії, яка б сталася у випадку спрацювання ручної гранати. А захмелілий борщівчанин гуляв з цим «добром» в самому центрі Ланівець.

Як розповів начальник управління карного розшуку обласної міліції Степан Яцух, того дня чоловік повертався з Шепетівки Хмельницької області, де гостював у товариша. Був добряче напідпитку, тому, переплутавши станції, зійшов не у Тернополі, а в Ланівцях. Там борщівчанина зупинили дільничні інспектори і за появу в громадському місці у нетверезому стані склали адміністративний протокол. Вже під час особистого огляду побачили у його кишені предмет, схожий на ручну гранату.

За попередніми висновками, граната є бойовою. Її вилучили та направили на експертизу.
0
репостів
0
репостів