Через недогляд дитина залишиться калікою

Автор СВІТЛАНА ПАВУК 24 грудня 2011, 03:35

На Хмельниччині у Шепетівському районі десятимісячний хлопчик обпік добру частину голови, і тепер залишиться калікою. До гарячої грубки він притулився, коли мати міцно спала поруч після хмільного застілля і навіть не чула, як сталося лихо.

Мама прокинулася лише над ранок. За її словами, зовсім не чула, щоб дитина плакала. Тато хлопчика, жінчин співмешканець розповів, що теж нічого не чув, натомість, їх гість аж декілька разів прокидався від голосного дитячого плачу. На світанку він же й розбудив потомлених батьків.

Лікарі зазначають, що в мами алкоголю в крові було 2 проміле і вона просто не могла чути, як дитина плаче.

Немовля уже перенесло сім складних операцій. Попереду ще декілька хірургічних втручань, відтак — життя без вушної раковини та повна заміна шкіри правої частини голови, на якій, за словами лікарів, уже ніколи не виросте волосся. Чи чутиме дитина на праве вушко, якого у нього уже немає, поки що невідомо.

У молодої мами уже четверо діток, усі дошкільного віку. Двоє старших — у дитбудинку, жінку кілька років тому позбавили батьківських прав.

Третю, дворічну дівчинку, теж забрали у притулок. Нині з ненькою у лікарні тільки потерпіла дитина. Та й вона — ненадовго. Наразі вирішується питання про позбавлення жінки батьківських прав і відносно цих дітей та порушення кримінальної справи за статтею 166 Кримінального кодексу України, згідно якої злісне невиконання батьками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки, карається обмеженням або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

 

Останнє редагування 24 грудня 2011, 03:38
0
репостів
0
репостів