Вівторок, 13 травня 2014 — Сайт міста Шепетівка
Вони стояли над могилою батька і плакали… 75-річний посивілий син Федір Артемович Свинарчук, і 69-річна донька Віра Артемівна Зелінська, якій не довелося побачити батька живим, бо народилася в листопаді 1944 року, тобто через чотири місяці після того, як його було вбито… Вони єдині з дітей Артема Степановича, які залишилися нині в живих.
Маршрутне таксі подорожчало
Розділ Події
Вчора в малому залі міськвиконкому відбулося засідання виконавчого комітету міської ради під головуванням в.о. міського голови, секретаря міської ради Михайла Полодюка, на якому розглянули ряд важливих питань.
В ніч на 9 травня в с. Лозичне по вулиці Л. Українки невстановлена особа, шляхом підбору ключа, проникла в будинок 57-річного місцевого жителя, звідки викрала 2200 доларів США, 150 євро та 800 гривень.
Шепетівський цукровий завод хоче відмовитись від газу
Розділ Бізнес
Агропромислова корпорація «Сварог Вест Груп» цього року хоче реалізувати проект з переходу Шепетівського цукрового заводу на альтернативні джерела енергії. Про це на прес-конференції в Хмельницькому заявив голова правління корпорації Андрій Гордійчук.
«Шепетівський гранкар’єр» два місяці не платив зарплату
Розділ Бізнес
ТОВ «Шепетівський гранкар’єр» не оплачував роботу своїх працівників, хоча необхідні для цього кошти на рахунках товариства були. Таким чином заборгованість сягнула близько 300 тисяч гривень.
Бій під Стриганами
Розділ Інше
13 травня 2014, 13:38

Бій під Стриганами

В 1944 році на околиці села Стригани відбувся бій між групами НКВС, радянськими партизанами на чолі з Антоном Одухою, та загонами УПА, відомий як Бій під Стриганами. У 1944 підрозділ командира одного з куренів УПА–Південь, Івана Сала вирушив із Волині у бік урочища Холодний Яр із наміром підняти повстання проти радянської влади. Керівництво УПА вирішило скерувати три курені холодноярців у північно–східному напрямку в квітні, незадовго до початку вирішального бою з військами НКВС, що ввійшов у історію як Гурбівський.
0
репостів
0
репостів