Розділ Бізнес

Вкрали 866,051 тонн газу

Автор 12 листопада 2013, 23:04
Працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Хмельницькій області виявили та задокументували факт привласнення грошових коштів посадовими особами одного з публічних акціонерних товариств області.
Підозрювані посадовці, зловживаючи своїм службовим становищем, проігнорували умови договору про зберігання скрапленого газу комунально-побутового призначення, укладеного з одним з українських товариств з обмеженою відповідальністю. Отримавши вказаний товар (газ), як зберігач, вони припинили повернення продукту, тобто вчинили розтрату майна. Загалом зловмисники не повернули 866,051 тонн газу. Загальний розмір шкоди, заподіяної злочинними діями посадових осіб вище згаданого ПАТ, становить 9 мільйонів гривень.

Наразі слідчим відділом Шепетівського МВ УМВС України в Хмельницькій області за даним фактом відкрито кримінальне провадження, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах. Як роз’яснив перший заступник начальника УМВС України в Хмельницькій області Сергій Ковальов, відповідно до санкції цієї статті, зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна.
0
репостів
0
репостів