Розділ Бізнес

Міські чиновники вихваляються зменшенням безробіття

Автор Віталій Мосійчук 31 жовтня 2013, 01:32
Минулі дні у розпорядку міських чиновників були майже повністю присвячені питанням зайнятості населення в нашому місті. Спочатку посадові особи місцевого самоврядування на апаратній нараді виконавчого комітету заслухали звіт директора Шепетівського центру зайнятості Олександра Ребекевша, який інформував про створення нових робочих місць у Шепетівці. Потім представники влади міського та районного рівня, роботодавці взяли участь у круглому столі на тему «Створення нових робочих місць – перспектива зменшення рівня безробіття та додатковий стимул для роботодавців», який відбувся вчора у Шепетівському міськрайонному центрі зайнятості.
Було відмічено позитивну тенденцію створення нових робочих місць в сторону збільшення працюючих в промисловості, зокрема в переробній, добувній та легкій промисловості, а також в сільському господарстві. Так, зросла кількість працівників на «Шепетівській реалбазі хлібопродуктів», Прат «Шепетівському гранкар’єрі «Пронекс», ДП «Шепетівський ремонтний завод», корпорації «Сварог Вест груп» тощо. Відновлено виробництво на Філії ДП «Шепетівський ветсанзавод». На базі частини Шепетівського Доку створено нового роботодавця «Шпон – Шепетівка», яке відновлює шпонове, фанерне виробництво, а також планує освоїти випуск нової продукції - це паливні пелети. Відновлено виробництво «Шепетівським буто-щебеневим кар'єром». Зросла кількість працюючих у деяких приватних підприємців міста. Щодо перспективи, то у 2014 році на базі ПАТ «Шепетівський цукровий завод» планується створити 550-600 робочих місць. Відновлюється виробництво на території бувшого заводу культиваторів, де згідно із даними сайту корпорації «Сварог Вест груп» до 2017 року планується створити до 1500 нових робочих місць. Таким чином, протягом 9 місяців поточного року створено понад 1100 нових робочих місць.

Хоч заробітня плата на нових робочих місцях бажає бути кращою, але тенденція їх збільшення не може не радувати шепетівчан. Смішно лише зі сторони виглядало те, як посадовці до кожного позитивного моменту своїх доповідей намагаються приліпити міького голову. Сергію Антонюку дякували і за залучення інвесторів, і за якусь допомогу та напрацювання щодо створення нових робочих місць, і за особисте втручання в ситуацію із роботою ремонтного заводу. Хоча насправді його заслуга полягає якраз у зворотньому. А Олександр Ребекевша взагалі прозвітував, що створення нових робочих місць перевиконано у 2,5 рази, ніби міський центр зайнятості підприємтво нове відкрило.

Та нехай собі чиновники і далі вихваляються, в ці показові лестощі окрім них все одно ніхто не вірить. Головне для шепетівського бізнесу зараз те, що напередодні виборів, корупційний тиск дещо зменшився.

0
репостів
0
репостів