Розділ Бізнес

У податківців відбувся семінар

Автор 22 жовтня 2013, 18:44
У музеї М. Островського відбувся семінар на якому обговорили питання сплати єдиного соціального внеску. Взяли участь у заході бізнес-актив району та міста, працівники ЦОП та начальник Шепетівської ОДПС Володмир Яремчук.

Володмир Яремчук наголосив
працівники інспекції подбали про створення комфортних умов для платників податків щодо подання звітності по єдиному соціальному внеску.У центрі обслуговування платників податків розміщено всю необхідну інформацію щодо внеску на інформаційних стендах, працівники ЦОП надають додаткові консультації з усіх незрозумілих питань.
Головними провідниками для забезпечення на Шепетівщині безпроблемного адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування мають сервісні послуги центру обслуговування платників податків та створення умов для елетронізації звітності.

Питання обліку платників єдиного соціального внеску, особливості подання звітності та сплати внеску висвітлив начальник управління доходів і зборів з  фізичних осіб Віктор Матвійчук. Про останні зміни в податковому законодавстві повідомив начальник відділу оподаткування та контролю об’єктів і операцій Михайло Гой.

Начальник відділу ІТ та обліку платників податків Віктор Балко  запропонував передавати до ОДПІ в електронному вигляді звітність у тому числі і по єдиному соціальному внеску, розповівши про переваги електронного звітування.

На думку ж усіх податківців, які виступали на семінарі для бізнесу, вкрай необхідно дотримуватися кожним підприємством та підприємцем вимог законодавства про працю  щодо виплати її не нижче мінімального рівня, своєчасності сплати платежів до бюджету. Оскільки виплата зарплати «у конвертах» та неофіційна зайнятість, окрім створення соціальної незахищеності найманих працівників, напряму впливають на зниження надходжень з податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

В підсумку можна сказати що це був показовий семінар податківців для самих податківців, якоїсь корисної інформації для себе підприємці міста там знайти не змогли б.
0
репостів
0
репостів