Розділ Бізнес

Поліція порушила кримінальну справу через забрудення землі нафтопродуктами

Автор 05 вересня 2018, 18:08

Під час проведення позапланової перевірки в місті Шепетівці 22 травня Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області виявила засмічення земельної ділянки загальною площею 0,0982 га невідомою речовиною з різким запахом нафтопродуктів.

Як повідомила Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області, за результатами лабораторних досліджень відібраних проб встановлено, що речовина, якою засмічено земельну ділянку – металошлам. Він містить у собі значні перевищення допустимих показників міді, нафтопродуктів, нікелю, фосфору, хлоридів та цинку.

Окрім того, під час перевірки Інспекцією були встановлені факти самовільного зайняття земельних ділянок, використання не за цільовим призначенням, а також зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу. Загальний розмір шкоди, завданий державі внаслідок порушення вимог природоохоронного та земельного законодавства склав 36 014 006,40 грн.

Враховуючи значний розмір шкоди, завданої неправомірними діями довкіллю, а також з метою встановлення осіб, причетних до вказаного порушення, Інспекція передала  матеріали по даному факту до правоохоронних органів.

За результатами розгляду Шепетівський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області порушив кримінальну справу.

Останнє редагування 05 вересня 2018, 18:12
0
репостів
0
репостів