Версія для друку
Розділ Бізнес

Чотирбоки та Мокіївці отримають дотацію на будівництво водопроводу

Автор 28 серпня 2018, 19:44

Окрім, болючого для шепетівчан, питання ймовірного зриву опалювального сезону, на сьогоднішньому розширеному засіданні колегії облдержадміністрації йшлося про забезпеченню населення Хмельниччини питною водою.

На розгляд учасників засідання колегії було винесено питання щодо внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік. Доповідав з цього питання директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич. 

Перед початком його розгляду Сергій Адамович коротко ознайомив присутніх з інформацією щодо підсумків виконання бюджету області. За словами посадовця, до загального фонду місцевих бюджетів за 7 місяців поточного року надійшло податків та зборів (без врахування міжбюджетних трансфертів) в сумі 3181,7 млн.грн., що становить 106,1% до плану на відповідний період або на 183,6 млн.грн. більше. У порівнянні з відповідним періодом 2017 року обсяг доходів зріс на 23,9% або на 613,5 млн.грн. За 7 місяців 2018 року виконання доходів загального фонду обласного бюджету забезпечено на 109,2 %. Перевиконання склало 39,3 млн.гривень.

Виконання планових призначень на відповідний період п.р. забезпечено по всіх податках. Таким чином, як зазначив Сергій Пенюшкевич, з’явилися підстави збільшити дохідну та видаткову частини обласного бюджету.

Посадовець наголосив, що обласний бюджет також не стоїть осторонь проблем громад, а тому місцевим бюджетам планується виділити значний ресурс – майже 60 млн.грн. (59 850,4 тис.грн)

Ми продовжимо роботи по забезпеченню населення питною водою, оскільки це є основною проблемою в області, і на що неодноразово акцентувалась увага депутатами обласної ради. Тому, враховуючи звернення голів райдержадміністрацій, міських і сільських голів та пропозиції депутатів обласної ради на вирішення цієї проблеми, за рахунок очікуваного у серпні-грудні 2018 року перевиконання обласного бюджету, передбачається 29,7 млн. гривень.

Бюджету Ленковецької ОТГ виділять 2865,8 тис.грн. На будівництво зовнішніх мереж питного водопроводу вул. Новоселиця, Терешкової, Центральна, Шевченка, Миру, с. Чотирбоки, Шепетівського району, Хмельницької області – 1 493,544 тис. гривень; нове будівництво зовнішніх мереж питного водопроводу вул. Травнева, Миру, Терешкової, Гагаріна, Шевченка, Подільська, Садова с. Мокіївці Шепетівського району Хмельницької області – 1 372,303 тис. гривень);

Останнє редагування 28 серпня 2018, 20:04