Розділ Бізнес

У офісі Першого національного аграрного кооперативу проводився обшук?

Автор 27 червня 2018, 03:05

Щось дивне коїться навколо Першого національного аграрного кооперативу, який знаходиться у власності обласного депутата Андрія Гордійчука. Ще в травні ми повідомляли, як селяни перекривали рух на Грицівському перехресті, все через борги за здане молоко. І ось нещодавно журналісти «СтопКору» повідомили, що у офісі ПНАКу відбулись обшуки.

Офіс Першого національного аграрного кооперативу розташований у Шепетівці в одному приміщенні з офісом компанії «Зелений простір Поділля», яку також пов'язують з Андрієм Гордійчуком. 

За даними журналістів, обшук проводився слідчим з Івано-Франківська у справі зникнення зерна ПАТ «Миронівський хлібопродукт» на суму 45 мільйонів гривень з елеватору на Івано-Франківщині, який також належить панові Гордійчуку.

«Дізнавшись, що в офісі, де знаходиться Перший національний аграрний кооператив, проводиться обшук, ми прибули на місце та чекали на його закінчення» - розповідає журналіст «Стоп Корупції» Руслан Вініченко. «Через декілька годин побачили, як з будівлі вийшла жінка – ймовірно, слідчий з Івано-Франківська». Знімальна група направилась до неї, щоб дізнатися про результати обшуку, але в цей час до сходинок по пішохідній зоні під’їхав позашляховий з місцевими номерами, який ледь не збив журналіста.

Жінка, яка, на думку журналістів, є слідчим по справі, хутко сіла в авто та відбула з місця проведення слідчих дій.

За інформацією журналістів при обшуці був присутній також голова служби безпеки ПАО «Миронівський хлібопродукт». Від коментарів після закінчення слідчих дій усі присутні відмовились.

У свою чергу представники ПНАКу стверджують, що в офісі Першого національного аграрного кооперативу не проводився обшук.

Головний юрист Першого національного аграрного кооперативу Микола Новак повідомив у коментарі до матеріалу: "Будь-яких слідчих дій, в тому числі обшуків, ні вчора, ні раніше по відношенню до Першого національного аграрного кооперативу та будь-яких посадових осіб не проводилось... Більш того, хочу зазначити, що ПНАК не має офісу в Шепетівці взагалі, на території цукрового заводу орендуються офіс Першим національним виробничим кооперативом, це навіть різні юридичні особи. По жодній з яких не проводились і не проводяться будь-які слідчі дії та обшуки."

Заступник голови ПНАК Марія Тютюнник пояснила, що із адресатом обшуків вони просто сусіди: "Є приміщення у власності Цукрового заводу, яке знаходиться за адресою Старокостянтинівське шосе 31. Це приміщення, а точніше окремі кабінети орендують різні компанії. У тому числі Зелений простір."

Джерело

Останнє редагування 27 червня 2018, 17:58
0
репостів
0
репостів