Версія для друку
Розділ Бізнес

Конкурс перевізників на маршруті «Шепетівка - Полонне» завершився "справою"

Автор 09 лютого 2018, 11:21

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розгляд справи відносно Хмельницької обласної державної адміністрації в особі Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури за ознаками антиконкурентних дій. Про це повідомила прес служба відомства.

Розглянувши звернення одного з перевізників, Відділення встановило, що 30 вересня 2017 року в обласній рекламно - інформаційній газеті «Пропозиція тижня» Хмельницька обласна державна адміністрація оголосила конкурси з перевезення пасажирів в звичайному режимі руху на автобусних маршрутах загального користування та умови їх проведення. Однією із умов проведення конкурсу на міжміських автобусних маршрутах загального користування №9 «Шепетівка - Полонне», №10 «Шепетівка - Полонне» та №11 «Шепетівка - Полонне» було встановлення кількості місць для сидіння понад 20 без належного обґрунтування.

У Хмельницькій області перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування здійснюють близько 350 суб’єктів господарювання, які мають у наявності транспортні засоби з різною кількістю місць для сидіння. Частина може виявити бажання прийняти участь у конкурсах з перевезення пасажирів на міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Хмельницької області, при цьому не виключається можливість участі у конкурсах суб’єктів господарювання із сусідніх областей.

Дії Хмельницької обласної державної адміністрації в особі Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури могли призвести до обмеження конкуренції. Збір доказів у справі триває.