Розділ Бізнес

Шепетівський газотрейдер змахлював на тендері?

Автор 30 січня 2018, 17:46

На таку підозру наштовхнув журналістів НГП тендер та подальша додаткова угода на постачання блактиного палива для місцевої загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6. 

Дочірнє підприємство “Шепетівкагаз” ПАТ по газопостачанню та газифікації “Шепетівкагаз” на четвертий день після підписання угоди з поставки 57 тис. куб. м блакитного палива для школи домігся збільшення вартості ціни. Про це свідчить додаткова угода, датована 29 січнем.

У ній переможець торгів посилається на закон про публічні закупівлі, який дозволяє у разі збільшення ринкової ціни на природний газ, робити корегування. Таким чином, газопостачальнику вдалося підняти вартість закупівлі до 11,1 грн за “куб” (стара ціна 10,44 грн за куб. м).

Підняття стало можливим за рахунок зменшення запланованих обсягів поставок газу – з 57 тис. куб. м до 53,6 тис. куб. м.

Попри суттєві зміни у договорі між ДП “Шепетівкагаз” і шепетівською ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 січневий тариф “НАК “Нафтогаз України” становить 10733 грн. за тисячу кубометрів (за умови оплати після або протягом періоду поставки становить). З 1 лютого регулятор запланував зменшення ціни на газ (за прейскурантом “Нафтогазу”) – 10141 грн за тис. куб.

Звідси випливає наступна картина: якби ДП “Шепетівкагаз” із самого початку заявилося на торги із ціною 11,1 грн за куб. м газу, то з тріском їх програло б.

За даними аналітичної системи “Youcontrol”, дочірнє підприємство “Шепетівкагаз”, яке здійснює господарську діяльність на території Шепетівського району, зареєстровано у вересні 2014 року. Єдиним засновником виступило Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації “Шепетівкагаз”. Останнє належить двом юрособам і одному громадянину: 33,06% акцій має ПП “Подiллягаз” (Шепетівка), 25% – “НАК “Нафтогаз України” і 15,42% -діючому директору ПАТ по газопостачанню та газифікації “Шепетівкагаз” Володимиру Турінському.

Останнє редагування 30 січня 2018, 17:56
0
репостів
0
репостів