Розділ Бізнес

ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» хоче перекласти свої борги на міський бюджет

Автор 01 листопада 2017, 19:33

Більше тижня як у місті оголошено про початок опалювального сезону, але батареї централізованого теплопостачання досі холодні. Весь цей час ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" шукав виправдання невиконання своїх обов'язків. 

В Шепетівці опалювальний сезон ще й досі не розпочався. Причиною цьому є те, що міськвиконком не затвердив тариф для теплопостачальної  організації, а міський голова не підписав Угоду про компенсацію різниці в тарифах. Без цього тепловики не мають законних підстав для надання послуг теплопостачання. 

Так вони писали на своєму офіційному сайті 27 жовтня. Який конкретно законодавчий акт забороняв дати опалення чомусь не повідомили.

30 жовтня Виконавчий комітет Шепетівської міської ради остаточно затверджує новий тариф на теплопостачання. Здавалось би, вже нічого не заважає почати палити в домівках шепетівчан, але в котельнях досі жодного руху. І ось сьогодні ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" визнав те, що вони так завзято заперечували весь цей час. 

На даний час, ПАТ НАК «Нафтогаз України» вимагає від ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» здійснити передплату в сумі більше 5 млн грн. аби отримати ліміти газу на опалювальний період 2017/2018 років....ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не має в наявності такої суми коштів. Тому на даний момент розглядається можливість перерахування цієї суми на НАК «Нафтогаз» з місцевого бюджету в рахунок відшкодування різниці в тарифах.

Для чого тоді були ці всі гучні заяви про перешкоджання місцевої влади, якщо ми ще 23 жовтня бачили лист Нафтогазу, де була вказана істинна причина затримки опалювального сезону. Тепер ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» хоче щоб борги, які вони накопичували всі ці роки, покривав шепетівський бюджет. 

У мене немає в квартирі індивідуального опалення, я мерзну так само як і будь який рядовий шепетівчанин. Все, що залежало від міської влади - виконано, далі лишаються лише відносини НАК "Нафтогаз" та ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Востаннє як ми телефонували газопостачальнику, він категорично повідомив, що на будь-які поступки не підуть, доки їм не почнуть виплачувати борги.

Так прокоментував нинішню надзвичайну ситуацію міський голова Михайло Полодюк. Жодних коштів з місцевого бюджету в рахунок відшкодування різниці в тарифах не буде, тому що попередні тарифи затверджувала не міська влада, а Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відповідно немає взагалі ніяких законних підстав для подібних платежів.

Нагадаємо, що у місті Сміла котельні теж не працюють. Там ситуація така сама як у нас - ТОВ "Сміла Енергоінвест" боргує майже 100 млн. грн за спожитий газ, а її власником як і ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" являється компанія «Комунальні системи України».

Останнє редагування 01 листопада 2017, 22:19
0
репостів
0
репостів