Версія для друку
Розділ Бізнес

ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» хоче підняти тариф майже на 30%

Автор 01 вересня 2017, 20:08

5 серпня ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» звернулося до виконавчого комітету Шепетівської міської ради із заявою та доданими до неї розрахунковими матеріалами для встановлення нового тарифу на теплову енергію та послуги з централізованого опалення. 21 серпня ТОВ скоригувало збільшення тарифу. Про це повідомила прес служба Шепетівської міської ради.

Підприємство пропонує підвищити тариф до 49,92 грн/м3 замість діючого -  38,71 грн/м3  для житлових будинків без приладів обліку ТЕ та 1598,67 грн за 1Гкал, замість 1403,68 за 1Гкал для будинків з приладами обліку ТЕ. В такому разі темпи росту тарифу складуть 128,96 % і 113,9%, відповідно.

Згідно з  розпорядженням міського голови була створена робоча група з попереднього розгляду тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення, для опрацювання поданої заяви та об'єктивного визначення доцільності підвищення тарифів. До складу робочої групи увійшли представники профільних управлінь та відділів виконавчого комітету, депутати Шепетівської міської ради та представники громадськості.

Робоча група, розглянула дане питання і надіслала  ТОВ свої зауваження, оскільки, в розрахункових матеріалах, які додані до заяви відсутні відомості  за десятьма пунктами.

Відповідно до встановлених законодавством норм  ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» має додати:  розрахунки кількості природного газу по котельнях окремо та копії договорів на постачання природного газу, послуг з його транспортування та розподілу; розрахунок кількості електроенергії по котельнях та копія відповідного договору; розрахунок кількості води на технологічні та інші потреби по джерелам теплопостачання та відповідний договір; розшифровки статей витрат з копіями відповідних документів; обгрунтування та пояснення необхідності збільшення чисельності працівників в адміністрації підприємства та інше.

Без цих данних, які передбачені законодавством України,  робоча група не має можливості об'єктивно вивчити ситуацію та прийняти рішення про доцільність зміни тарифу, а також, робить неможливим підготовку відповідних документів для їх подальшого розгляду виконавчим комітетом.

На адресу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» було надіслано відповідь із роз'ясненням усіх зауважень та преліком розрахунків і  документів, які необхідно додати.

Після їх повторного надходження, заява та розрахункові матеріали будуть розглянуті у встановлені законом терміни.