Розділ Бізнес

Через всеукраїнську вірусну атаку страждають і шепетівчани

Автор 27 червня 2017, 18:21

27 червня 2017 року увійде в історію України як найбільша вірусна атака на інфраструктуру та життєдіяльність країни. Ряд компаній, підприємств та відомств страждають через вірус, який неймовірно швидко поширюється комп'ютерами та повністю блокує їх роботу. Шепетівка теж постраждала від цієї хакерської атаки.

Відділення Нової Пошти закрились взагалі, хоча спочатку працювали лише на видачу посилок. Гіпермаркет будівельних матеріалів "Епіцентр" працює лише у режимі виставки, тобто придбати нічого не можна, лише подивитись. Термінали Ощадбанку не працюють, розрахуватись карткою неможливо, Приватбанк здається вірус не зачепив.

Відомі поодинокі випадки зараження комп'ютерів державних установ, хоча офіційно, поки що, на місцевому рівні цю інформацію воліють не підтверджувати. Для прикладу не працює сайт обласної поліції.

Перелік постраждалих в основному складається із філій всеукраїнських компаній, але починає поступати інформація і про блокування роботу локальних закладів.

Поки що інтернетом ходять багато версій яким чином атакуються комп'ютери. Найбільш вірогідно, що зараження проходить через інфіковані емейли, які розсилаються на корпоративні скриньки юридичних осіб. Як правило, вчасно оновлена операційна система Windows допомагає у протистоянню вірусу-вимагателю. 

0
репостів
0
репостів