Розділ Бізнес

Аудиторів не допустили до перевірки лісопідприємства на Шепетівщині

Автор 23 листопада 2016, 20:07
При виході працівників Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області на Шепетівського районного спеціалізованого лісокомунального підприємства для проведення передбаченого Планом контрольно-ревізійної роботи Державної аудиторської служби України на IV квартал 2016 року державного фінансового аудиту діяльності, директором підприємства Трофімчуком П.П. відмовлено у проведенні контрольного заходу, мотивуючи відсутністю у Держаудитслужби законних підстав для його проведення. Про це повідомила прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області.
Для вжиття заходів реагування та сприяння у допущенні працівників до проведення контрольного заходу на лісокомунальному підприємстві, управлінням направлено звернення до засновника і органу управління даного підприємства – Шепетівської районної ради, головою якої Дзяворуком П.Ф. відмовлено у сприянні проведення державного фінансового аудиту з посиланням на те, що «посадові особи районної ради не можуть, відповідно до Статуту підприємства, втручатись у повноваження директора підприємства». В той же час, районна рада як засновник підприємства укладає з директором контракт та контролює його виконання.

Вищевказані дії керівника даного підприємства наводять на думку щодо не зовсім «чистих» справ у комунальних лісах Шепетівщини.

У всіх небайдужих виникає справедливе питання – чому керівник комунального підприємства та власник підприємства перешкоджають, а не сприяють у проведенні державного фінансового аудиту, який полягає у перевірці та аналізі діяльності, фактичного стану справ щодо законного і ефективного використання державних та комунальних коштів і майна, правильності ведення бухгалтерського обліку і достовірності фінансової звітності, функціонування системи внутрішнього контролю суб’єктів господарювання?

Про не допуск працівників Управління Західного офісу в Хмельницькій області до виконання своїх службових обов’язків проінформовано Головне Управління національної поліції в Хмельницькій області.
0
репостів
0
репостів