Розділ Бізнес

ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" піднімає тарифи та хоче збирати платежі авансом

Автор 22 червня 2016, 18:18
Національної комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг схвалила прогнозні тарифи на послуги з централізованого опалення для теплопостачальних підприємств. Відповідно змінились і тарифи у шепетівського теплопостачальника.  Підвищення тарифів викликане зростанням ціни на природний газ для виробників теплової енергії з 2 994,30 грн до 6 809,64 грн за тисячу кубічних метрів.
У структурі очікуваного тарифу на послугу з централізованого опалення для ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» частка природного газу складатиме 67,4%. Як наслідок, очікуване зростання вартості зазначеної послуги для споживачів підприємства становитиме 86,6%. Нові тарифи НКРЕКП планує ввести в дію з 1 липня 2016 року.

Але це не єдине нововведення, згідно інформації офіційного сайту шепетівського теплопостачальника, він планує збирати кошти авансом ще за ненадане тепло вже зараз. 
Для зменшення фінансового навантаження на споживачів в опалювальний період в рахунках на оплату послуг за травень-вересень 2016 року буде зазначена рекомендована сума авансового платежу на оплату послуги з централізованого опалення в розмірі 50% від місячного нарахування в опалювальний період. У разі проведення авансових платежів за послугу з централізованого опалення, такі платежі будуть враховані як оплата послуг у наступному опалювальному періоді. Накопичивши кошти на своїх особових рахунках, споживачі матимуть можливість сплачувати за опалення без побоювання утворення заборгованості та необхідності взимку збільшувати видатки із сімейного бюджету.
В той самий час ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не поспішає зменшувати заборгованість за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України». Станом на сьогоднішній день заборгованість становить 65 199 743 грн.

Нагадаємо, що міська влада виграла у ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» суди першої і другої інстанції та повернула цілісний майновий комплекс «Шепетівське підприємство теплових мереж» у комунальну власність, але Вищий господарський суд України скасував ці рішення і судові процеси розпочались по другому колу із самого початку.
0
репостів
0
репостів