Розділ Бізнес

В Шепетівці пройшов семінар-практикум щодо впровадження сучасних технологій водопостачання

Автор 27 травня 2016, 13:47
В Шепетівці пройшов семінар-практикум щодо впровадження сучасних технологій водопостачання Фото shkpvkg.com.ua

24 травня 2016 року в Шепетівці у залі конференцій музею ім. М. Островського проведено семінар-практикум "Впровадження сучасних технологій  на малих водоканалах України". Захід відбувся за участю міського голови Полодюка М. І, начальника Управління ЖКГ Хмельницької ОДА Ялохи І. С., начальника Управління ЖКГ Тернопільської ОДА Олійника М. І., президента асоціації "Укрводоканалекологія" Жерліцина Ю. І. Шепетівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства було одним з організаторів заходів в рамках данного семінару. Серед учасників були присутні всі водоканали Тернопільської і Хмельницької областей, та представники компаній  "Інсталбуд", "Інсталпласт-ХВ", "Насосенергопром", ДП "Новатор", ТОВ "Каспіан Сервіс Укр", ТОВ "Оніко". Учасники мали можливість ознайомитися з експозиціми вказаних компаній.

В програмі прозвучали доповіді на теми: "Основні проблеми впровадження сучасних технологій на малих водоканалах України", "Технічні переваги та економічна доцільність використання труб великих діаметрів з поліетилену на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства", "Впровадження енергоефективного насосного обладнання, як шлях до модернізації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства", "Актуальність впровадження автоматизованої системи контролю обліку енергоносіїв - АСКОЕ в сучасних умовах господарювання", "Практичні результати впровадження системи АСКОЕ в багатоквартирному житловому будинку", "Склокомпозит. Особливості виробництв труб та інших виробів із склокомпозиту. Застосування у водопостачанні та водовідведенні", "Роль Асоціації "Укрводоканалекологія" впроцесі модернізаціїмалих водоканалів" та ін. 

Як бачимо, можна не лише придбати поліетиленові пакети, але і поліетиленові труби, і на семінарі окремо зупинились саме на перевагах заміни залізних труб на нові з великим гарантійним термінов використання. 

Шепетівським водоканалом презентовано автоматизовану систему контролю обліку енергоносіїв - АСКОЕ. Наше підприємтство перше в Україні отримало міні-гранд від ДП "Новатор" на впровадження цієї системи та встановило її у пятиповерховому будинку. Під час доповіді було розкрито усі виявлені переваги та особливості практичного досвіду використання АСКОЕ.

В ході семінару зазначено важливу роль Асоціації "Укрводоканалекологія" в процесі розвитку малих водоканалів, в можливості вирішення спільних питань та проблем разом.

Під час дискусії визначено основні проблеми модернізації малих водоканалів, намічено шляхи їх вирішення та зазначено пріоритетність в напрямках подальшого розвитку підприємств водопровідно-каналізаційної галузі. Керівники Управління ЖКГ Хмельницької ОДА і Управління ЖКГ Тернопільської ОДА пообіцяли в проведенні роботи по ознайомленню підприємств з переліком програм по залученню фінансових ресурсів для модернізації водоканалів областей. Президент Асоціації "Укрводоканалекологія" Жерліцин Ю. І. запевнив в сприянні пошуку шляхів розвитку та наданні координат компаній, що працюють в галузі та готові до співпраці з малими водоканалами на договірних умовах (довгостроковий лізинг, енергоаудит та ін.)

Після закінчення зустрічі учасники ознайомилися з практичним досвідом в модернізації обєктів  Шепетівського водоканалу, побували на станціях знезалізнення води, на другому підйомі, відвідали каналізаційні очисні споруди міста. 

На завершення семінару прийнято рішення про співпрацю та об'єднання зусиль у вирішенні спільних проблем і започаткувати аналогічні зустрічі як традицію.

Фотозвіт із семінару
Останнє редагування 05 вересня 2018, 01:29

Відео

0
репостів
0
репостів