Розділ Бізнес

Шепетівчани взяли участь у всеукраїнській науково-практичній конференції лісівників

Автор Олена Зотова 23 березня 2016, 13:43
21-22 березня 2016 року в м. Києві відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Відтворимо ліси разом»присвячена Міжнародному дню Лісу, яка проводилася Міністерством освіти і науки України, Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України та Товариства лісівників України.
Для участі у конференції Хмельницьке обласне управління лісового та мисливського господарства і Департамент освіти і науки Хмельницької ОДА направили у столицю делегацію з числа кращих педагогічних працівників і лісівників – керівників учнівських лісництв тапредставників лісових господарствобласті-ентузіастів творчої практичної лісогосподарської і науково-дослідницької роботи з юними лісівниками у складі:
- директора ДП «Шепетівський лісгосп» Сасюка Володимира Михайловича;
- інженера лісових культур ДП «Шепетівський лісгосп» Кирильчук Анни Олександрівни;
- помічника лісничого Червонозірського лісництва ДП «Хмельницьке лісомисливське господарство» Мантуляка Віталія Валерійовича;
- лісничого Полонського лісництва ДП «Шепетівський лісгосп» Будника Олега Вікторовича;
- вчителя хімії, керівника зразкового учнівського лісництва Пліщинської ЗОШ І-ІІІ ст. Шепетівського району Зведенюка Миколи Андрійовича;
- директора, керівника учнівського лісництва  Масівецької ЗОШ І-ІІ ст. Хмельницького району Григорова Ігоря Миколайовича;
- вчителя біології, керівника учнівського лісництва  Буртинської ЗОШ І-ІІІ ст. Полонського району Проценко Галини Дмитрівни;
- керівника учнівського лісництва «Юннат» Славутського еколого-натуралістичного центру школярів Захарчука Володимира Віталійовича.

Хмельницький ОЕНЦУМ представляла завідувач відділу екології і охорони природи, керівник гуртків Гораль Ольга Олександрівна.

У ході виставки «Лісовідтворення. Пошуки молоді» була оформлена тематична експозиція області, де було представлено мережу учнівських лісництв областііїх досягнення, непересічні здобутки юних лісівників Шепетівщини зокрема, змістовні банери, буклети, альбоми, навчальна література, тематичні розробки ізвіти про результати різноманітних напрямів їх діяльності – експериментально-дослідницької, навчальної, наукової, агітаційно-просвітницької, методичної та профорієнтаційної.

В ході пленарного засідання Всеукраїнської науково-практичної конференції було проведено 2 сесії наактуальну тематику«Роль лісів України в умовах глобальних змін навколишнього середовища» та«Лісовідновлення: стратегія партнерства», під час яких директор ДП «Шепетівське лісове господарство» Володимир Михайлович Сасюкаргументовано розповів учасникам заходу про організацію і всебічну підтримку дирекцією та колективом підприємства учнівських лісництвШепетівщини – школи майбутніх господарів лісу рідного краю.

Під час презентацій інноваційних форм діяльності кращих учнівських лісництв України керівник зразкового учнівського лісництва «Пліщинське» Микола Андрійович Зведенюк виступив з доповіддю на тему «Формування наукового світогляду школярів через систему позашкільної роботи на прикладі учнівського лісництва».

Працювали дискусійні майданчики: «Пріоритети лісівничої освіти в контексті збалансованого розвитку та проблем матеріально-технічного забезпечення в учнівських лісництвах» і «Допрофільна підготовка та профільне навчання учнів з лісництва» у яких брали активну участь представники Хмельниччини. Інші делегації зацікавлено знайомились з досвідом хмельничан, представленим під час дискусій та на експозиції виставки, і високо оцінювали їх здобутки.

Організатори Всеукраїнської науково-практичної конференції «Відтворимо ліси разом»нагородили Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки УкраїниДП «Шепетівське лісове господарство», доповідачів і членів обласної делегації,ряд кращих учнівських лісництвХмельниччини, їх керівників-педагогів та закріплених за ними працівників державних лісогосподарських підприємств.
0
репостів
0
репостів