Розділ Бізнес

Відбувся виїзний семінар-нарада митників та лісівників Хмельниччини

Автор 04 березня 2016, 00:35

2 березня на базі лісокомплексу ДП «Шепетівський лісгосп» відбувся спільний семінар за участю начальника Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Лісового В.М., заступника начальника Хмельницької митниці ДФС Кучера А.В., відповідальних працівників митниці, Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства, директорів та головних інженерів державних лісових господарств області. Про захід повідомила прес–служба Хмельницького ОУЛМГ.

Основним приводом даного зібрання було узгодження контрольних заходів та поліпшення взаємодії між державними лісогосподарськими підприємствами області та Хмельницькою митницею ДФС на виконання закону України щодо заборони вивозу за межі України лісоматеріалів у круглому виді, також інформування митного брокера щодо особливостей митного оформлення.

В ході зустрічі розглянули основні принципи класифікації деревини різних категорій, завантажили вагони пиловником сосновим (код УКТ ЗЕД 4403) та дровами м’яколистяних порід (код УКТ ЗЕД 4401).

Під час семінару присутні оглянули дров’яну деревину для технологічних потреб, дрова паливні хвойних і листяних порід, пиловник, баланси хвойних порід.

Дискусії виникали між представниками митної служби і лісівниками, в ході яких було знайдено відповіді на важливі питання.

Лісовий В.М. наголосив, що під час відвантаження деревини у вагони, лісопродукція проходить ретельний огляд та сортування, що виключає можливість виникнення випадків вивезення цінних лісоматеріалів під виглядом паливної деревини лісогосподарськими підприємствами обласного управління.

Увагу присутніх акцентували на дрова паливні (код УКТ ЗЕД 4401) хвойних порід (ялиновий сухостій), які за фізичними розмірами можуть розглядатись як лісоматеріали круглі, але за якісними показниками, відповідно до діючих нормативних актів відносяться до дров. Лісівники області пояснили, що до категорії «дрова паливні» відносяться сортименти які пошкоджені стовбурними шкідниками, мають серцевинну та наружну гнилі, велику кількість сучків діаметром більше 10 см., мають просту та складну кривизну, що не допускається в лісоматеріалах круглих.

Заступник начальника митниці Кучер А.В. висловив вдячність організаторам семінару за можливість практичного опрацювання спірних питань при визначенні коду товару згідно з українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності.

За результатами семінару складено протокол робочої зустрічі та прийнято рішення додавати до митної декларації фотофіксацію завантаження у вагон дров паливних, що будуть відправлятися на експорт.

Останнє редагування 07 квітня 2020, 19:34
0
репостів
0
репостів