Розділ Бізнес

Відбулась регіональна нарада з питань підготовки та проведення осінньої посівної компанії

Автор 22 вересня 2015, 13:41
15 вересня у Шепетівці відбулась регіональна нарада з питань підготовки та проведення осінньої посівної компанії. Перейняти успішний досвід господарської діяльності з’їхались представники дванадцяти областей. Захід зібрав понад 150 учасників. Про це повідомила Подільска інтернет-газета.
Члени Мінагрополітики України та НААН України, директори Департаментів агропромислового розвитку облдержадміністрацій, представники Союзу сільгосппідприємств, Держрезервнасінфонду, Держсільгоспінспекції, Держветфітослужби, ДУ «Держґрунтоохорона», асоціації фермерів та приватних землевласників, керівники сільськогосподарських та фермерських господарств зібрались на регіональній нараді з питань підготовки та проведення осінньої посівної компанії. 

Відкрив нараду Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський.

– Без хліба ми не залишимось, адже цьогоріч Україна зібрала рекордну кількість врожаю ранніх зернових культур. Такі показники – результат використання виважених технологічних підходів господарників. Восени ми посадили на 700 тис. га більше озимих культур, ніж минулого року, – запевнив Ярослав Краснопольський.

Фахівці та практики корпорації «Сварог Вест Груп» – доповідачі наради – розповідали гостям про агротехнічні заходи до підготовки посівних площ під цукровий буряк, про технологічне забезпечення сівби озимих культур, формування насіннєвих фондів ярих культур, особливості технології вирощування сої. 

– За результатами минулого року «Сварог Вест Груп» має найвищі показники врожайності озимої пшениці, сої, цукрового буряку в Україні. Нам справді слід повчитися у фахівців корпорації, «занотувати» і засвоїти ті технології, які тут використовують, перейняти досвід роботи у сфері насінництва, – коментує Володимир Топчій, директор Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Міністерства аграрної політики України.

Делегація оглянула посіви міскантусу, сої, поле, яке готують під цукровий буряк, відвідала насіннєвий завод. Агрономи корпорації, які супроводжували гостей, виступили з доповідями, під час яких ознайомили гостей з особливостями технології вирощування кожної із сільськогосподарських культур.

– Хмельниччина має найвищі показники врожайності ранніх зернових культур в Україні, що стало можливим завдяки діяльності корпорації «Сварог Вест Груп», яка використовує новітні агротехнології, – говорить Михайло Загородний, голова Хмельницької ОДА.
0
репостів
0
репостів