Розділ Бізнес

До ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» пред'явлено позови про стягнення 48 млн. гривень.

Автор 20 липня 2015, 13:52
Рішенням господарського суду Хмельницької області задоволено черговий позов Шепетівського міжрайонного прокурора, пред'явленого в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та ПАТ «НАК «Нафтогаз України» до товариства з обмеженою відповідальністю «Шепетівка Енергоінвест» про стягнення більше 12 млн грн заборгованості за укладеним договором про постачання природного газу. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Позов умотивовано тим, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» є державним підприємством, а отже, несплатою коштів за отриманий природний газ боржником завдається значна шкода інтересам держави, оскільки негативно впливає на розрахунки з постачальниками газу. Окрім того, невиконання боржником зобов'язань порушує основні принципи енергозберігаючої політики держави, створює загрозу належному забезпеченню енергоносіями всіх споживачів природного газу.

Всього у поточному році Шепетівським міжрайпрокурором до зазначеного ТОВ пред'явлено 8 позовів з аналогічними вимогами про стягнення 48 млн. гривень. Більше половини цих позовних вимог задоволено на суму понад 19 млн гривень.
Останнє редагування 20 липня 2015, 13:59
0
репостів
0
репостів