Розділ Бізнес

Поновив роботу перший енергоблок Хмельницької АЕС

Автор 23 грудня 2014, 21:54
23 грудня о 4:54 енергоблок №1 Хмельницької АЕС підключено до енергомережі після проведення поточного ремонту. Станом на 8.00 енергоблок працює на потужності 575 МВт, продовжується навантаження енергоблока.
Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень, повідомляється на офіційному сайті ХАЕС.

Нагадаємо, на поточний ремонт 1-й енергоблок було поставлено 1 листопада 2014 року з метою заміни ротора турбогенератора. Також з 10 по 18 грудня виконано комплекс заходів із додаткового контролю обладнання (проведення вихрострумового контролю теплообмінних трубок парогенераторів), виявлення і усунення дефекту на парогенераторі №1. Після усунення дефекту на 2-х теплообмінних трубках на парогенераторі №1 були виконані повторний контроль теплообмінних трубок пневмогідравлічним акваріумним методом, відповідні регламентні випробування систем і обладнання енергоблока.
0
репостів
0
репостів