Розділ Бізнес

«Сварог Вест Груп» скасовує традиційні святкування на користь підтримки військових в АТО

Автор 15 грудня 2014, 16:10

Корпорація «Сварог Вест Груп» надасть підтримку українським військовим у зоні АТО на суму 680 тис. грн. Колектив компанії відмовився від організації урочистого новорічного святкування на користь української армії. Кошти будуть направлені на підтримку Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова (ПДШМ ім. Пирогова). Таким чином вдасться повністю укомплектувати транспорт шпиталю, який вже 15 грудня вирушить в зону проведення Антитерористичної операції для допомоги пораненим військовослужбовцям Збройних Сил.

Як зазначає координатор проекту Володимир Найштетик, мобільний шпиталь створюється за американськими стандартами MASH (Mobile Army Surgical Hospital).

− Основною характеристикою такої мобільної бригади є те, що її можна розміщувати в 35-50 км від передової. Такі фронтові шпиталі розгортаються за 30 хвилин і не потребують особливих зусиль для монтажу. Головна цінність полягає в тому, що за наявності трьох повноцінних медичних бригад можна оперувати до 10 людей за годину, – додає Володимир Найштетик.

Рішення про скасування святкувань та направлення коштів на користь підтримки військових було прийнято 6 грудня (у День Збройних сил України) на загальній нараді керівників «Сварог Вест Груп». Ініціаторами такого кроку став голова правління корпорації Андрій Гордійчук, а також співробітники, яких тема АТО торкнулася безпосередньо.

– У мене вся родина в АТО: чоловік обороняє кордони Луганська, один син достроково закінчує навчання, щоб приєднатися до військових, інший навчається у Львівській військовій академії. Це складно не тільки психологічно, а й матеріально, тому що усе потрібно купувати самотужки. Наприклад, зараз нам потрібно придбати теплого і спецодягу та взуття на суму 16 тис. грн. Із технічним забезпеченням наших бійців у країні теж дуже складно. Тому на нараді з колегами ми вирішили, що доречніше ті кошти, які мали б піти на святкування, вкласти в підтримку наших дітей, чоловіків та колег, – говорить Ганна Янюк, головний економіст з нарахування заробітної плати корпорації «Сварог Вест Груп».

Інвестиція у створення шпиталю стане ще одним кроком підтримки співробітників «Сварог Вест Груп», які наразі обороняють українські кордони.

– Мій колега уже довгий час знаходиться в зоні АТО. Він розповідає, що хлопцям фактично не допомагають. Навіть на елементарне, таке як аптечки, коштів не виділяється. Тому створення шпиталю невідкладної допомоги – життєво необхідна річ, мене тішить, що корпорація бере у цьому участь, –коментує енергетик одного з підприємств корпорації Костянтин Демчук.

Нагадаємо, підтримка військових в зоні АТО стала одним із напрямків соціальної роботи «Сварог Вест Груп» та Благодійного фонду «Зміцнення громад». У рамках спеціально розробленої програми «Народ і армія – єдині» у цю сферу вже залучено більше 2 млн грн.

Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова (ПДШМ ім. Пирогова) – проект, створений Всеукраїнською радою захисту прав та безпеки пацієнтів. Концепція добровольчого медичного шпиталю є адаптацією американської системи MASH (Mobile Army Surgical Hospital). Запровадження MASH в армії США дозволило досягнути 97% порятунку поранених в зоні бойових дій саме завдяки близькості кваліфікованої медичної допомоги до лінії фронту. Мобільний польовий шпиталь складається із сортувального модулю, операційної, перев’язувальної, модулю реанімації та палатки особового складу. Така мобільна бригада оснащена мобільною операційною, маніпуляційно-перев’язочною та евакуаційним транспортом (позашляховиком). До комплексу будуть прикріплені три хірургічні бригади. Розрахункова потужність операційної – до 48 операцій на добу. Повна автономія шпиталю забезпечується дизельною електростанцією та малогабаритною буровою установкою для артезіанських свердловин, а також паливною системою.

Останнє редагування 08 лютого 2019, 03:33
0
репостів
0
репостів