Розділ Бізнес

Вартість оренди землі хочуть зменшити до мінімуму

Автор 05 червня 2014, 04:20
Відбулись громадські слухання ініційовані виконавчим комітетом Шепетівської міської ради та промисловими підприємствами міста. На громадські слухання було винесено два найбільш хвилюючі та гальмівні питанням для представників бізнесу та потенційних інвесторів у економіку міста.
До розгляду Шепетівської громади, підприємців та членів виконавчого комітету були представлені питання стосовно перегляду відсоткової ставки за оренду земельних ділянок з максимально допустимого розміру 12% до мінімально можливої ставки у розмірі 3% від нормативної грошової оцінки. За попереднього мера, перед виборами, бюджет було роздуто до нереальних розмірів, а наповнювати його планували в тому числі через завищений до максимуму податок на землю для підприємств міста. Антонюка С.А. не цікавило те, що за даних обставин підприємства через певний час будуть змушені просто згорнути свою діяльність, або почати працювати нелегально, годі вже й думати про потенційних інвесторів, які за таких обставин минали наше місто десятою дорогою. В короткостроковій перспективі бюджет можливо би і вдалось би наповнити, але в майбутньому місто залишилось би взагалі без підприємств, це при тому що базар, інвестором якого себе гордо називає син бувшого міського голови, звільнили взагалі від сплати земельного податку.

Також на слуханнях розглянули процедуру конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності під час проведення експертної оцінки земельних ділянок. 

Усі господарюючі суб’єкти та присутні прийняли одностайні пропозиції та відправили проекти рішень до розгляду депутатським корпусом Шепетівської міської ради.

0
репостів
0
репостів