Розділ Бізнес

В Шепетівці хочуть побудувати сонячну електростанцію

Автор 29 квітня 2014, 14:25
Сонячна електростанція у селі Ясенівка Ярмолинецького району Сонячна електростанція у селі Ясенівка Ярмолинецького району Фото Віталія Тараненка
З таким проханням до депутатів Шепетівської міської ради звернувся представник інвестиційної компанії «Геліос Енерджі Груп» Юрій Басюк. За його словами, обсяг інвестицій у підприємство складатиме 130 мільйонів гривен. Будуть створені десять робочих місць, а надходження до міського бюджету за оренду земельної ділянки становитимуть 400 тисяч гривень на рік.
Нагадаємо, першу сонячну електростанцію було відкрито у селі Ясенівка Ярмолинецького району. Площа земельної ділянки, на якій побудована сонячна електростанція становить 2,5 гектари. Це землі державного запасу.  35% комплектуючих електростанції (елементи кріплення і збір склопакетів сонячних конвекторів) вироблені на промислових підприємствах області: ДП “Новатор”, ПАТ “Укрелектроапарат”, ТОВ “Антонмаш”. Річне виробництво енергії становитить 2,3 млн кВ-год. З часом потужність сонячної електорстанції буде доведена до 5 мВТ.

Загалом планується, що такі сонячні електростанції буде збудовано у чотирнадцяти районах області.
Останнє редагування 29 квітня 2014, 14:42
0
репостів
0
репостів