Помер найвидатніший фізик сучасності Стівен Хокінг

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
14 бер. 2018 11:46 - 14 бер. 2018 14:02 #117180 від

Стівен Хокінг, відомий британський фізик і вчений з дослідження чорних дір, «мирно» помер у віці 76 років у своєму домі у Кембриджі, Англія, вранці в середу. Про це представник його сімʼї повідомив е-мейлом виданню Bloomberg.
Головна заслуга Хокінга безперечно в тому, що він наблизив фізику до розуміння широкою аудиторією за допомогою своєї книги «Коротка історія часу», яка стала одним з найбільших бестселерів усіх часів. Її було опубліковано в 1988 році, і відтоді перекладено 40 мовами світу. На сьогодні продано 10 млн екземплярів книги.
«Ми глибоко засмучені, що наш дорогий батько відійшов сьогодні у вічність, – повідомили в заяві діти Хокінга Люсі, Роберт і Тім. – Він був великим ученим і незвичайною людиною, чия робота і відкриття будуть жити багато років. Його мужність і наполегливість у поєднанні з його гострим розумом і гумором надихали людей по всьому світу. Одного разу він сказав: «Всесвіт не був би таким важливим місцем, якби він не був домом для людей, яких ви любите». Ми завжди сумуватимемо за ним».
Стівен Хокінг народився 8 січня 1942 року в Оксфорді. У 1963 році у нього діагностували бічний аміотрофічний склероз, через що розвинувся параліч. Після проведеної трахеостомії він перестав говорити самостійно, але з часом розробив програмний комплекс, який дозволив йому переміщатися на інвалідному візку і дав можливість спілкуватися за допомогою знаменитого роботизованого голосу.
Як зазначає Bloomberg, Хокінг став людиною, яка прожила найдовше часу з подібним діагнозом.
Останнє редагування: 14 бер. 2018 14:02 ким Dj Os.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
14 бер. 2018 14:03 #117184 від Dj Os
Ціла епоха уходить...RIP

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Anykey
  • Anykey аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
14 бер. 2018 16:59 #117187 від Anykey
У Національному управлінні з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) відреагували на смерть видатного астрофізика Стівена Хокінга.
"Згадуючи Стівена Хокінга, відомого фізика і посла науки. Його теорії розкрили всесвіт можливостей, які ми і світ досліджуємо. Продовжуйте летіти, як супермен у мікрогравітації, як ви сказали космонавтам на Міжнародній космічній станції в 2014 році", - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці NASA у Facebook. На сторінці також оприлюднено відео зі спогадами Хокінга про свій політ у невагомості у 2007 році. "Для мене це була справжня свобода. Люди які добре мене знають, кажуть, що тоді в мене була найбільша посмішка, яку вони коли-небудь бачили", - згадує у відео Хокінг.
Ці користувачі подякували: Dj Os, Dentist

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.135 секунд
0
репостів
0
репостів