Поліція ловитиме порушників на "євробляхах"

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
04 лип. 2018 23:53 #118238 від Dj Os

Поліція отримала можливість відстежувати терміни перебування в Україні автомобілів на Єврономер і застосовувати санкції до порушників.

Про це повідомляє група Autoconsulting, проаналізувавши постанову Кабінету міністрів N479 від 20 червня.

Відзначається, що тепер поліція отримала доступ до митної базі Інспектор-2006, в якій фіксуються всі авто, які перетинають кордон.

"У базі видно, в якому саме режимі в'їхав автомобіль: транзит або тимчасове ввезення на 1 рік. Якщо ж авто знаходиться в Україні в режимі тимчасового ввезення, то протягом 90 днів його необхідно зареєструвати в сервісному центрі МВС України в установленому порядку", - повідомляє група, додавши, що раніше правоохоронці не мали такої можливості.

Згідно з постановою, патрульний екіпаж не лише зможе відстежити термін перебування авто з європейським номером, але і виписати штраф у розмірі 255 грн при виявленні факту порушення. У разі повторного порушення у автомобіліста можуть відібрати права на строк від 3 до 6 місяців або конфіскувати авто, відзначає агентство.

За наявною у агентства інформацією, поліція вже почала користуватися новими повноваженнями і частіше зупиняти авто на єврономерах.

"У поліції тим часом заводять інформацію про порушників термінів перебування в Україні в систему Рубіж. За допомогою такої системи патрульний поліцейський зупинятиме вже саме порушників, а не тих, іноземців, хто перебуває в Україні в рамках чинного законодавства", - підкреслює ресурс.

Як відомо 21 червня 2018 року уряд в порядку експерименту розширив повноваження поліцейських щодо контролю над митниками для підвищення митних надходжень.

Цією постановою Кабмін дав право поліцейським цілодобово перебувати в зонах митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон та в інших місцях митної території України, в яких органи Державної фіскальної служби здійснюють митні формальності, з метою виявлення фактів порушення митних правил.
Долучення:

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
05 лип. 2018 11:25 #118239 від IhorMykolaiovych

і виписати штраф у розмірі 255 грн при виявленні факту порушення.

При ввезені авто в режимі "Тимчасовий ввіз" користуються послугами не резидентів України.
В данному випадку порушує закон не резидент, передавши авто третій особі.

А яким чином порушує закон кермач такого авто ? (при умові що є на руках тех. паспорт авто, водійське посвідчення та страховка та не було порушення пдд) За що штраф у 255 грн. ?

Голосні заголовки, а нормального рішення немає.

Те ж саме із новими законопроектами від пані Южаніної.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
05 лип. 2018 15:57 #118241 від Dj Os
Я думаю головна задача у них відібрати авто)
Ці користувачі подякували: IhorMykolaiovych

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.127 секунд
0
репостів
0
репостів