У США народила жінка, що лежить десять років в комі

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
10 січ. 2019 14:41 #118956 від Dj Os

У лікарні штату Арізона пацієнтка, яка перебуває більше 10 років у вегетативному стані, народила дитину. Поліція почала розслідування за фактом зґвалтування і з'ясовує, від кого могла завагітніти жінка, збираючи зразки ДНК співробітників клініки.

Інцидент стався в клініці Hacienda недалеко від міста Фінікс - столиці штату Арізона. Там жінка, яка вже близько десяти років перебуває в комі після нещасного випадку, 29 грудня народила хлопчика. Дитина, якого народила пацієнтка, спочатку не дихав, проте зараз повідомляється, що він живий і перебуває під наглядом лікарів.

Клініка Hacienda, згідно з інформацією з її сайту, надає паліативну допомогу - спеціалізовані послуги для невиліковно хворих немовлят, дітей, підлітків і молодих людей в Арізоні.

Телеканал Сі-бі-ес з посиланням на джерела повідомляв, що персонал лікарні не знав про вагітність пацієнтки. У клініці заявили, що "глибоко стурбовані тим, що трапилося". Співрозмовник каналу зазначив, що жінка потребувала постійного догляду і доступ до її кімнати був у багатьох співробітників.

Адвокат Джон Майклс, який представляє інтереси сім'ї пацієнтки, повідомив, що, за словами родичів, вона перебувала в "вкрай вразливому становищі". "Очевидно, що сім'я обурена, травмована і шокована тим, що їх дочка піддалася насильству, і тим, що їй не приділяли достатньої уваги в клініці Hacienda", - сказав він телеканалу Ен-бі-сі.

Родичі, за його словами, не готові самі виступати з публічними заявами. Адвокат передав з їх слів, що у народженої дитини буде "любляча сім'я, в якій про нього подбають".

Подробиці про постраждалу пацієнтці, в тому числі і її ім'я, не розкриваються. Відомо лише те, що вона опинилася прикутою до апарату штучного життєзабезпечення після того як потонула. Також повідомляється, що пацієнтка - корінна американка з племені індіанців апачі з Сан-Карлоса.

"Я глибоко вражений і в жаху від того, як поводилися з одним з наших членів, - сказав глава племені Террі Рамблер. - Коли вашій коханій людині надають паліативну допомогу, коли він найбільш вразливий і залежний від інших, ви довіряєте його опікунам. На жаль , одному з її опікунів не можна було довіряти, і він скористався нею ".

Поліція почала розслідування інциденту і збирає матеріали ДНК у чоловіків, що працюють в клініці. На прес-конференції в середу представник поліції штату сказав, що йому невідомо про випадки відмови від здачі біоматеріалу.

У клініці заявили, що зроблять все, щоб розслідування поліції принесло результати якомога швидше. "Ми продовжимо співпрацю з поліцією Фінікса і іншими слідчими органами, щоб докопатися до істини в цій безпрецедентній історії, яка нас глибоко вразила", - повідомили в лікарні.

У департаменті охорони здоров'я Арізони повідомили, що перевірили умови утримання пацієнтів у лікарні і ввели там посилені заходи безпеки. Зокрема, як повідомили в поліції Фінікса, тепер співробітники-чоловіки заходять в палати до пацієнток тільки в супроводі жінок.

Незабаром після того як стало відомо про інцидент, виконавчий директор корпорації, що відповідає за клініку Hacienda в Арізоні, Білл Тіммонс, подав у відставку.

Виконавчий віце-президент ради директорів цієї ж компанії Гарі Орман заявив, що доб'ється повного звіту про інцидент. "Ми зробимо все від нас залежне, щоб забезпечити безпеку кожного з наших пацієнтів і наших співробітників", - пообіцяв він.
Долучення:

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.073 секунд
0
репостів
0
репостів