В Україні почалась нова хакерська атака

  • Anykey
  • Anykey аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
23 серп. 2017 10:47 #114202 від Anykey
Фахівці ISSP Labs 22 серпня зафіксували початок нової хвилі кібератак з використанням офіційного сайту компанії з розробки комплексу бухгалтерського обліку Crystal Finance Millennium. Про це повідомляють на сайті компанії ISSP.
«При моніторингу вірусної активності була виявлена розсилка, в якій був ідентифікований цікавий зразок. Файл з назвою «док.zip» завантажується разом з отриманим електронним листом, яке відкриває жертва, і є текстовим файлом зі скриптом на мові JavaScript», – повідомляють експерти ISSP .
Скрипт є завантажувачем, основне завдання якого скачати і запустити виконуваний файл load.exe, який стає вікном для зловмисників.
Вірус збирає інформацію про комп'ютер жертви та відправляє її на командні центри зловмисників. Паралельно з цим даний файл чекає вказівок від зловмисників і чекає встановлення додаткових модулів, які перетворять комп'ютер жертви на бажаний для хакерів ресурс.
«Ймовірно, зловмисники використовували уразливості сайту для розміщення там шкідливих файлів, або це результат атаки NotPetya 27.06.2017. Так що можливо це перша «ластівка» підготовки повномасштабної кібератаки перед святами», – повідомляють експерти ISSP Labs.
Нагадаємо, що раніше Кіберполіція попередила про високу ймовірність нової вірусної атаки на День Незалежності.
Ці користувачі подякували: admin

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.089 секунд
0
репостів
0
репостів