Скільки передвиборчих обіцянок виконали народні депутати — інфографіка

  • GoBLin
  • GoBLin аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
  • Все возможно :)
Більше
15 трав. 2017 19:17 #112577 від GoBLin
Народні депутати досі не виконали 84% своїх обіцянок за 2,5 року роботи, водночас 16% обіцянок їм усе таки вдалося реалізувати.

Про це під час прес-конференції в інформагентстві «УНІАН» заявила директор, шеф-редактор «Слова і Діла» Катерина Пітєніна.



Згідно з моніторингом, із загальної кількості передвиборних зобов'язань політиків (1940), на сьогодні виконано 305, досі не виконаними залишаються 1635 обіцянок. Однак, за підрахунками аналітиків «Слова і Діла», депутати-списочники виконали трохи більше обіцянок, ніж нардепи-мажоритарники – 31% проти 15%.





«Результати нашого підрахунку можуть бути використані опонентами мажоритарки, оскільки, як бачимо, депутати, обрані в одномандатних округах, виконують свої обіцянки гірше, ніж «списочники». Втім, треба розуміти, що причина не стільки у виборчій системі, скільки у політичній культурі громадян України, які давно перетворили вибори на змагання у брехні», – заявив на прес-конференції політолог, експерт «Слова і Діла» Валентин Гладких.

За його словами, більшість невиконаних обіцянок спричинені неадекватністю очікувань виборців. Спікери вважають, що передвиборчі обіцянки, навіть якщо вони є частиною передвиборчої програми, лишаються для політиків не дороговказом, а складовою передвиборчої агітації.


«Екватор» скликання Верховної Ради: що з обіцяного депутати встигли виконати за 2,5 роки
«Слово і Діло» запрошує на прес-конференцію, присвячену «екватору» роботи восьмого скликання Верховної Ради України.
10 травня 2017, 16:36
«Ми мріємо виробити культуру політичних обіцянок в Україні. Адже, річ не в тому, що парламент працює погано. Річ у тім, що політики наобіцяли зайвого у гонитві за голосами виборців. Буквально вчора до дня матері ми згадували обіцянки матерям. Так от, у програмі однієї з політсил була теза про те, що всі сім'ї, в яких двоє дітей, мають визнати багатодітними. Незрозуміло, навіщо пишуть програми, які виконати апріорі неможливо», – заявила шеф-редактор порталу.

Раніше «Слово і Діло» підрахувало, що за два роки роботи депутати виконали лише кожну десяту передвиборчу обіцянку.

Нагадаємо, «Слово і Діло» підбило підсумки роботи генерального прокурора Юрія Луценка до першої річниці на посаді.

www.slovoidilo.ua/2017/05/15/novyna/poli...y-tilky-16-obicyanok
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.094 секунд
0
репостів
0
репостів