ЄС нарешті запровадив санкції третього рівня

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
29 лип. 2014 20:01 #92525 від Dj Os

Посли країн-членів ЄС у вівторок під час засідання в Брюсселі ухвалили рішення про введення санкцій третього рівня щодо Російської Федерації.
Санкції стосуватимуться енергетичного, фінансового секторів та продукції військового та подвійного призначення, про це повідомили кілька світових агенцій з посиланням на дипломатичні джерела.
Наразі відомо, що фінансові санкції введуть обмеження для російських державних банків (включаючи ті, що мають частку державної власності вище 50%) щодо їх виходу на кредитний ринок та на використання фінансових інструментів, що передбачають строк більше 90 днів. Також заборонено випуск держбанками євробондів та випуск ними акцій на користь європейських власників.
Повна заборона на транзакції в євро даним санкційним пакетом не передбачена.
Точно такі обмеження стосуватимуться державних інституцій РФ, корпорацій та агенцій із часткою державної власності більше 50%.
В сфері енергетики санкції стосуватимуться нафтового сектору - ЄС заборонить експорт та реекспорт до Росії високотехнологічного обладнання, перш за все - обладнання для глибоководного буріння.
Обмеження в сфері товарів війського призначення не стосуватимуться тих контрактів, що були укладені раніше - це було вимогою Франції, яка таким чином гарантувала завершення контракту з постачання в Росію вертольотоносців "Містраль".
Reuters уточнює, що строк дії даних обмежень складає 3 місяці, після чого вони можуть бути переглянуті. Водночас європейські дипломати запевняють Європейську правду, що можливий їх перегляд в бік збільшення за виникнення термінової потреби.
Рішення було ухвалене на "робочому" рівні - європейські країни відмовилися від ідеї проведення екстреного саміту, хоча декілька європейських керівників, включаючи канцлера Ангелу Меркель, заявили про готовність перервати відпустку для участі у зустрічі.
Рішення ЄС вже привітали деякі провідні європейські політики, в тому числі глава фракції ЄНП в Європарламенті, соратник Меркель Манфред Вебер.

Дата набуття чинності рішенням про санкції поки не названа; найімовірніше, це відбудеться в середу, після їх публікації в офіційному журналі ЄС.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • lamer85
  • lamer85 аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
29 лип. 2014 21:25 #92531 від lamer85
Одна-єдина санкція, яка тут щось поможе - це закручений до упора вентиль магістрального газопроводу. Але це фантастика. Тому, нажаль - прощавайте Крим та Донбас. :dry:
Одну маю надію - це Китай. Чомусь здається мені, що далеко не Росія стане останнім суперником США. І оця московська афера - останні конвульсії "імперії".

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
30 лип. 2014 08:19 #92533 від Dj Os
От і США приєднались
Попередження: Спойлер!

Що не кажіть, а саме ці санкції для росіян будуть самими болючими, бо б'ють саме по їх економіці а не по окремим персонам.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
30 лип. 2014 17:56 #92557 від Dj Os
Рада ЄС повідомив в середу про формальне прийняття рішення розширити список санкцій у зв'язку з ситуацією в Україні вісьмома фізичними і трьома юридичними особами.
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Вісім осіб і три компанії додані в список осіб і організацій, на який поширюються обмежувальні заходи у вигляді заморожування рахунків і заборони на видачу віз", - йдеться в документі.
У список включені люди, які "надають підтримку або отримують вигоду від представників РФ, відповідальних за дестабілізацію ситуації на сході України і за незаконне приєднання Криму".
Про конкретні іменах і фірми не повідомляється.
Рішення було прийнято в ході письмової процедури і набере чинності з моменту публікації в "Офіційному журналі" ЄС, яка має з'явиться вже в середу.
Як наголошується в документі, відповідно до доручення ЄС від 16 липня прийнято також рішення про подальші обмеження в торгівлі та інвестиціях для Криму і Севастополя.
Ці обмежувальні заходи включають заборону на нові інвестиції в Криму і Севастополі в інфраструктуру, транспорт, телекомунікації, енергетичний сектор, у видобуток нафти, газу і мінеральних копалин.
Таким чином, на цей момент кількість осіб і організацій в списку санкцій ЄС становить 95 осіб і 23 юридичних особи.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
05 серп. 2014 09:43 #92643 від Dj Os
Уряд Японії схвалив введення додаткового пакету санкцій щодо Росії у зв'язку з ситуацією навколо України. Рішення було прийнято 5 серпня на засіданні кабінету міністрів Японії на чолі з прем'єром Сіндзо Абе.
Як зазначає агентство Kyodo із посиланням на сайт японського МЗС, у новий санкційний список включені 40 фізичних осіб і дві компанії - кримські "Чорноморнафтогаз" і "Феодосія".
Серед інших, до переліку увійшли екс-президент Віктор Янукович, керівництво окупованого Криму: Сергій Аксьонов та Рустам Теміргалієв, так званий прокурор Криму Наталія Поклонська, а також ряд сепаратистів, зокрема Ігор Стрєлков та Олександр Бородай.
Відзначається, що всі ці особи "причетні до дестабілізації ситуації в Україні і анексування Росією Криму". Крім того, зазначається, що підтримка Росією української кризи мала наслідком збиття малайзійського лайнеру.
Нинішні санкції передбачають заморожування банківських рахунків фізичних та юридичних осіб. Вони набирають чинності із 5 серпня.
На відміну від обмежень, що були введені ЄС та США, японські санкції не мають на меті заборони на залучення кредитів фінансовому сектору, а також не поширюються на оборонний комплекс та нафтову промисловість РФ.
Нагадаємо, це не перші санкції, що були запроваджені Токіо. У березні Японія призупинила переговори з РФ про пом'якшення візового режиму і початок переговорів за двома іншими угодами, а в кінці квітня уряд оголосив про заборону на видачу віз 23 російським чиновникам у зв'язку з ситуацією в Україні, список імен яких так і не був оприлюднений.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.152 секунд
0
репостів
0
репостів