''Ефект кобри'' та ЖКГ

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
19 трав. 2013 23:01 #85598 від Dj Os
''Ефект кобри'' та ЖКГ був створений Dj Os
Поки наші доблесні влада та опозиція взаємно пєарять одна одну, мордобоями на проплачених акціях відволікаючи населення від дійсно важливих проблем, в Україні черговий раз помінялася концепція житлової політики. Рух на ОСББізацію згортається, тому що населення так і не спромоглося зацікавитися своїми власними будинками та продовжує чекати на чарівника в блакитному гвинтокрилі, який на шару все поремонтує.

А оскільки при таких розкладах будинкам все одно суджено зруйнуватись – то нащо ж добру пропадати, і чом би і не додоїти їх "до переможного фіналу"? Тому суть "покращеної" концепції житлової політики полягає в тому, аби вже існуючі ОСББ потихеньку знищити, новим – не давати створюватись, а все населення "покласти" під управляючі компанії, дозволивши рабам обирати собі рабовласника на загальних зборах.

Відповідний законопроект ось-ось піде у Верховну раду. Концепція цього законопроекту полягає в тому, аби прописати алгоритм ухвалення легітимних колективних рішень співвласниками багатоквартирних будинків без створення інституції, тобто юридичнї особи для управління будинком. Ця концепція є абсолютною утопією, якщо співвласників – більше кількох осіб. Світова практика є такою, що, якщо співвласників більше, ніж 3-5-7, вони зобов'язані створити юридичну особу.

Але у нас – свій шлях, метою якого, як вже зазначалося, є звичайнісіньке комунальне рабство без шансів вирватися – перші збори "намалюють", а наступні – управителі-рабовласники "погасять" в судах.

Проблема полягає в тому, що обов'язкова наявність інституці для управління будь-яким спільним ресурсом не є очевидною для юридично непросунутих людей, а юридично просунуті за бабло від комунальної мафії цинічно стверджуватимуть (як автори законопроекту з відомої юридичної фірми та "благодєтєлі України" з USAID, наприклад), що таки можна обійтись і без інституції, тому що це ж "простіше та зручніше для людей".

Прихильникам "простих рішень" я завжди нагадую про "ефект кобри". Як, ви не знаєте, що таке "ефект кобри"?!

...Коли британці рулили Індією, вони якось вирішили скоротити чисельність кобр. Шлях був обраний стандартний: оголосили нагороду за зміючі голови. Місцеве населення кинулося знищувати змій, тим самим спочатку помітно зменшивши їх кількість.

Проте потім індуси почали масово розводити цих гадів для отримання легкого заробітку. Зміїні яйця зберігали, кобр підгодовували до "підліткового" віку / розміру (це недовго!), і потім несли відрубані голови в місцеві адміністрації.

Яка природна реакція колоніальної влади, яка незабаром в'їхала, яку дурницю скоїла? Правильно, скасувати винагороди.

У результаті всіх тих кобр, які залишилися в "розплідниках", індійці полінувалися навіть перебити і просто відпустили на волю... У результаті даних заходів популяція змій помітно збільшилася в порівнянні з їхньою кількістю на початок "експерименту".

З тих пір вислів "ефект кобри" закріпився за будь-якими діями, спрямованими на вирішення проблеми, але які в результаті призводять до погіршення.

Якщо зацікавлена громадськість не здійме галас, і нам всім разом не вдастья "грохнути" цей законопроект, і його таки приймуть – дуже скоро всі переконаються, що "кобри" – комунальні мафіозі не лише не зникли і не захиріли, а навпаки – знахабніли, розжиріли і почуваються ще краще, ніж зараз, хоча вони і зараз анітрохи не бідують.

На опозицію – ніяких сподівань, тому що серед "опозиціонерів" комунальних мафіозі – як собак нерізаних.

Не кажіть потім, що я не попереджала!

Я вже писала про "Грабування киян у промислових масштабах: схеми, факти, суми".

Ось нова величезна стаття, яку довелося розбити на дві:

"У Києві відібрати багатоквартирний будинок у приватного ЖЕКу можна тільки за допомогою охоронної фірми і АМКУ"

"Через протизаконну постанову Київради у столиці вкрадено 15,5 тисяч об'єктів на більш, ніж 2,5 млрд доларів"

Ті, хто асіліт і захоче РЕАЛЬНО потроллити гауляйтера Попова, може скачати "риби" позовів та скарги. Ціна задоволення – всього 34 гривні судового збору.

ЗІ. Багато колег, які працюють на комунальну мафію, питають меня прямим текстом: "Таню, нащо ти вбиваєшся через це нососвітенне невдячне бидло?! Хай здохне в муках під уламками свої помийок – після того, як ми їх видоїмо до останньої краплі!".

Вони не бажають чути, що, коли ВСЕ навернеться, то їх, таких розумних, ТЕЖ поховає під уламками. Кожен з них переконаний, що встигне улетіти останнім літаком, вимкнувши світло в Борисполі.

Тетяна Монтян

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.112 секунд
0
репостів
0
репостів