Понад сотню осіб постраждало від вибухів у Бостоні

  • Filini
  • Filini аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
16 квіт. 2013 14:34 #85247 від Filini
Троє людей загинуло і 134 зазнали поранень у результаті двох вибухів, що пролунали біля фінішної прямої Бостонського марафону.

За даними американських ЗМІ, серед загиблих є восьмирічна дитина. Поліція наразі офіційно не підтверджує осіб загиблих та точного числа постраждалих від вибухів.

За інформацією поліції, вибухи було здійснено за допомогою двох "потужних пристроїв". Поліція Бостона стверджує, що ніяких інших вибухових пристроїв не знайдено. За інформацією Associated Press з анонімних джерел у силових структурах, було виявлено ще два вибухові пристрої, які не спрацювали. Про це повідомляє також телекомпанія CNN: за її даними, один пристрій знайдено в готелі поряд з місцем вибухів, місцезнаходження іншого не уточнюють.

За інформацією американських ЗМІ, правоохоронці вже затримали одного підозрюваного. До рук поліції потрапив 20-річний чоловік зі серйозними опіками. Влада наразі не визначилась, чи є ця людина жертвою теракту, а чи злочинцем, – повідомляє канал Fox News з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах. За інформацією каналу, підозрюваний – громадянин Саудівської Аравії, який перебуває у США за студентською візою.

Поліція розшукує ще одного підозрюваного у причетності до вибухів у Бостоні. За інформацією британського видання "The Daily Mail", це чорношкірий чоловік із рюкзаком на спині, якого помітили в районі двох вибухів, що сталися на фініші Бостонського марафону.

Наразі ніхто не взяв на себе відповідальності за цей інцидент.

Рослідування очолило ФБР, чиї представники описують цю справу "як потенційно терористичне розслідування".

Президент США Барак Обама в екстренному зверненні до нації заявив, що влада США поки що не знає, хто стоїть за вибухами, але пообіцяв, що розслідування буде якнайретельнішим. Слова "тероризм" у своєму зверненні американський президент не вжив.
Спецслужби, за словами Обами, будуть посилювати заходит безпеки в різних регіонах США "відповідно до необхідності". На посилений режим служби вже переведено департаменти поліції Нью-Йорка та Вашингтона. Повітряний простір над Бостоном оголошено зоною, закритою для польотів.


Нагадаємо: вибухи сталися близько 15:00 за місцевим часом – приблизно через дві години після того, як фінішували переможці, проте до того, як усі 27 тисяч бігунів добралися до фінішної межі. За словами очевидців, деякі постраждалі зазнали серйозних поранень і каліцтва.

Згодом поліція повідомила про третій вибух – у Бостонській бібліотеці ім. Кеннеді. Але наразі не відомо, чи пов'язані між собою ці вибухи.

Щорічний Бостонський марафон – одна з найбільших спортивних подій такого типу у США, він привертає увагу десятків тисяч глядачів.

На офіційному сайті Бостонського марафону повідомляють, що в заході мали взяти участь шестеро ромадян України. Чи є серед постраждалих та загиблих українці, зараз з'ясовують українські дипломати, – повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.115 секунд
0
репостів
0
репостів