Радник Кличка Олексій Кривопішин запатентував їзду київської електрички по колу

  • Іван
  • Іван аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
20 груд. 2017 21:00 #116005 від Іван
Кривопішин запатентував рух електрички по колу, як корисну модель. Згідно із законодавством, такий вид патенту не перевіряють на оригінальність, а просто реєструють документи на нього: “Ці заявки видають під відповідальність заявника, а заявник вже перевіряє відомий рівень техніки та повідомляє нам, чи це вже є, чи, можливо, він нам може щось не сказати або не знайти. Ми віримо йому на слово”, - пояснив процедуру видачі патенту заступник начальника відділу експертизи ДП “Укрпатент” Андрій Суховій.

У 2015 році, після низки корупційних скандалів, Олексій Кривопішин встрачає посаду на залізниці, а у лютому 2016-го міський голова Києва Віталій Кличко призначає його своїм радником.
Вже у 2017-му комунальне підприємство “Київпастранс” та Олексій Кривопішин укладають договір на виключне використання патенту, за яким Кривопішин отримує 251 тисячу гривень на рік. Сам патент дійсний до 2022-го року.

За словами головного спеціалісту транспортного департаменту КМДА Віктора Петрука, патент є недійсним, тому що аналогів електрички по всьому світу є чимало: “В кінці 80-х років, наприклад, в Парижі нараховувалося понад 950 км внутрішніх залізничних колій. Була залізниця внутрішня в Києві, в Москві та в деяких інших містах”, - розповідає він.
Попри це Київпастранс навіть не спробував не платити раднику мера, проігнорувавши можливість оскаржити патент в Укрпатенті, або суді.

Окрім того, що електричка не є новацією, вона приносить місту збитків на понад 7 мільйонів гривень щомісяця. Серед причин - віддаленість станцій від центру та великих житлових масивів, пояснує Петрук: “Треба заводити її на Троєщину - це єдиний крупний житловий масив міста, який не має задовільного транспортного забезпечення і треба робити зупиночні вузли в межах адміністративного ділового ядра - треба будувати Протасів яр і будувати пересадкову станцію на Либідській".
bihus.info

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • dreamer
  • dreamer аватар
  • Молодший учасник
  • Молодший учасник
Більше
20 груд. 2017 22:11 #116008 від dreamer
Ну що-ж, чиновники надзвичайно винахідливі в тому, яким чином прикарманити суспільні гроші. Тут використана схемка геніальна по своїй простоті та наглості. Думаю, після оприлюднення настільки зухвалого обкрадання бюджету, цю лавочку прикриють, бо інакше Кличко буде виглядати просто посміховиськом.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • myron
  • myron аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
22 груд. 2017 06:57 #116032 від myron
Те мудило ще при керуванні залізницею мутняки мутило! Запатентувати треба розкрадання державних коштів чиновниками і тоді завжди буде доля від вкраденого!

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.088 секунд
0
репостів
0
репостів