А як працюэ ваша школа? Наша за картоплю

Більше
25 трав. 2016 19:42 #106783 від Сільска_жителька
А як працює Ваша школа? Наша за відро картоплі!!!
Не хочеться мені зараз створювати якісь наклепи, чи на когось наговярювати.
Просто хочу запитати вашоі думки чи так правльно і чи так має бути?

Я мешканка села Корчик, діти мої відповідно ж навчаються в нашому місцевому Корчицькому НВК. Невпевне, що вам колись доводилось там бувати, проте хто був той знає школа просто надзвичайно стара. Десь ще з 1960 років як мінімум. А приміщення ще старіше, адже до школи це була церква. Будівля опалюється дровима, вікна дерев'яні можна тільки уявити яка там температура взимку, нижче норми. Але мова не про це.

Мова про те, що в школі повелась якась така тенденція, що діти мають в школу приносити по відру картоплі, щоб було що готувати в столові. Ну я не проти, щоб моя дитина ( а в мене їх дві) занесли по відру картоплі. Проте є "два але" Перше - це те, що крім картоплі діти платять за харчування. Денний талон коштує біля 7 грн, відповідно в місяць близько 140-150 грн. Друге "але" і найголовніше, що школа має свій шкільний город і досить таки великий город!!!! Де їхня картопля????
Враховуючи, що учнів в школі з 11 класів назбирається близько 130 можливо і менше, то городу має вистачати з головою. Ну ось, коли весною вчерговий раз керівництво поросило картоплі я почала цікавитись, а що ж тоді росте на шкільному городі. І як ви думаєте? На городі ростуть гарбузи, кукурудза, дуже багато кормових буряків, враховуючи, що школа немає худоби - город дивно засаджений, не тим чим має. Також ще є якесь зерно, проте точно сказати не можу що то. Якщо пшениця, то ще зрозумію з неї роблять потім муку, яка надіюсь іде в стлову, а не на власні потреби. До чого веду, що город без дозволу директора не засаджується, тому висновки ясні.

Моя дитина дуже допитлива, за словом в карман не треба лізти, якось під час роботи на городі поцікавилася у вчителя а для чого школі кормові буряки, якщо з них в столові їсти не звариш, на що їй закрили рот, що то не її діло, а буряки поьім продаються і за гроші купляються продукти в столову. Ну ок, але для чого тоді діти здають за харчування, якщо школа отримує гроші з продажу гарбуз, кукурудзи, кормових буряків та іншого непотрібу який росте на шкільному городі і який не можна використати реально в їдальні. Здогадки є. Директоровий будинок знаходиться прямо навпроти школи, можливо йому свого городу мало і він позичає в школи, ну на правах її керівника. Мені мало б бути байдуже, проте трішки шкода, що буряки то директерові, а сапають їх то мої діти, а якщо не діти, то техпрацівниці, які посуті цього робити теж не зобов'язані. Людей шкода. І гірко через таку несправедливість.
Але це не все. Також, щовесни діти їздять в ліс на посадку (саджають дерева в нашому місцевому лісничестві) Тобто їх забирають з уроків. Діти дуже цьому раді. Але я ж то знаю, що зі школою лісництво розраховується. Батьки почали цікавитись куди йдуть ці кошти, сказали використають на ремонт школи. Все б ок, здається класно, не прийдеться здавати кошти. Та ні, прийшов кінець навчального року і учні звісно мають дати добровільні внески, благодійну допомогу на фарбу та інші будівельні матеріали на ремонт школи. Хіба так має бути???? І що мене найбільше турбує - це те, що школа просто в надзвичайно аварійному стані. Стеля там обвалювалась ще коли я вчилася, зараз ще гірше. Особливо небезпечно взимку та коли сильні дощі. Стеля не витримує і просто відвалюється. Кожного року йде мова про закриття і кожного року комісія стверджує, що в школі ще можна навчатися. А чому так стверджує??? Та все просто, керівництво Корчицької ЗОШ в дуже хороших відносинах з Дзяворуком. Влітку весь технічний колектив вимушено відправляють на чорниці в ліс, які потім передають в Шепетівку пану Дзяворуку. А якщо не чорниці передають, то виручені за них кошти. Восени гриби. Мені знову ж моло б бути байдуже, просто не справедливо трохи змушувати техпрацівників таке робити. Якщо хтось так вже пригрівся на своєму керівному кріслі і не хоче зним розпрощатися, то справедливості раді відправляй вже всіх працівників і вчителів, щоб не обідно. Таке наприклад в сусідніц школі практикують.
Думали Грабєлнікова щось змінить, проте напевно корчицькі чорниці всім до смаку)))) Тішить, що наш край такий родючий))
Зараз там ще ніби якась нова людина школами займається, Собчук чи як її прізвище. Можливо вона побуває в нашій школі. Головне щоб її завели в сташу школу.

зараз прийде практика, і знову дітей і техпрацівників відправлять на ті буряки. Ну пане директору, можливо ви б з дружиною їх самі посапаєте??? бо ж дітям ще класи фарбувати, а працівникам лазити і стелю латати.

Школу закривати нехочуть що край, пан Дзяворук на якомусь засіданні казав, що потрібно нову добудувати, і йому байдуже що це вже 30 років триває, головне щоб чорниці в лісі не переводились)

Не знаю куди звернутися, напрчму не можу звернутися у відділ освіти, бо моїм дітям ще потрібно довчитися. Я розумію що вчителям потрібна робота, а учням освіта. Але не хочеться щоб такий бардак творився, і така не справедливість була.

Ну хіба не можна засадити шкільний город, тими культурами, які будуть використовуватися в їдальні? хіба не можна ці городи на уроках праці учням разом з вчителями обробляти, а не виганяти тих технічок, які крім того щоб мити, пилюку витирати, то ще в неробочий час гнуть спину на чиїхось буряках.

Будь ласка, скажіть чи можна садити такі культури на городішкільному? і де ще так робиться. мені не шкода картоплі, я просто за справедливість. Розповсюдьте цю інформацію, щоб потрібні люди це прочитали.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  •  аватар
  • Відвідувач
  • Відвідувач
26 трав. 2016 00:13 #106786 від
Собчук Н.М. вже давненько побувала у вашій школі. А чи є з того який результат - не знаю.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  •  аватар
  • Відвідувач
  • Відвідувач
26 трав. 2016 10:41 #106787 від
Так у вас же близько є Хутірська школа. Заведіть туди своїх дітей.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
26 трав. 2016 13:40 #106790 від lara_aves@ukr.net
Шановна "Сільська_жителька" чому ви мовчали раніше.
Анонімність зараз не розглядається. Якщо ви такий "борець" за справедливість в школі то зверніться офіційно з листом у ці інстанції. А те що ви "накатали" звичайні "сільські сплєтні" . Напевне відро картоплі пожаліли :) :) :) :)

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  •  аватар
  • Відвідувач
  • Відвідувач
26 трав. 2016 15:07 #106792 від

Анонімність пише: Так у вас же близько є Хутірська школа. Заведіть туди своїх дітей.

ну,що ви таке пропонуєте - дітей в іншу школу вести!)"Шановним " славетним нащадкам Павла Морозова,подобається писати анонімні доноси лише на директора школи де навчаються їх діти.Щось мені підказує,що справа не в картоплі,а в тому,що як що є можливість в наш час всіх мастити багнюкою,то чому б цім не скористатися,саме так вважає відсотків 40нашого населення - шкода,проте стукачество в наш час в тренді( Особисто незнайомий з директором школи,проте мої співчуття йому - навколо нього стільки настоящих "піонерів"((

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
27 трав. 2016 08:12 #106799 від Сільска_жителька
Собчук можливо і побувала, проте перед її приїздом все напевно повилизували та й показували напевно початкову школу, а там все ок. І пластіковфі вікна і внутріщні санвузли. А у "великій" школі все набато гірше. До того ж впевнена її на шкільний город не водили. А якщо й водили, то тільки на тей маленький що біля школм. Ніхто ж не знає що велика частина городу знахлдиться в полі. В нас керівництво завбачливе - не придерешся!!

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
27 трав. 2016 08:15 #106800 від Сільска_жителька
У Хутірській школі тільки 9 класів, потім з Хутора вони всі все одно йдуть в Корчик.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
14 черв. 2016 21:52 - 14 черв. 2016 21:57 #107080 від Sposterigach
Cільська жителька пише: "Та все просто, керівництво Корчицької ЗОШ в дуже хороших відносинах з Дзяворуком. Влітку весь технічний колектив вимушено відправляють на чорниці в ліс, які потім передають в Шепетівку пану Дзяворуку. А якщо не чорниці передають, то виручені за них кошти. Восени гриби".

Оце так треш :silly: Виходить, зараз техколектив вже на чорницях? :) :) :)
Гарний би епізод цікавого фільму вийшов. У стилі "Особливостей національного полювання", тільки з українським колоритом.
Останнє редагування: 14 черв. 2016 21:57 ким Sposterigach.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.137 секунд
0
репостів
0
репостів