Михайло ПОЛОДЮК: «Продовжуємо реалізовувати програму, з якою йшли до людей»

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
29 груд. 2017 12:13 #116196 від

25 жовтня виповнилося два роки перебування Михайла Полодюка на посаді міського голови. За цей час при підтримці депутатів міської ради у місті сталося багато змін. Влітку цього року запрацював басейн, триває відновлення освітлення на вулицях міста, упродовж нинішнього року закуплено понад 10 одиниць комунальної техніки, відновлено дорожнє покриття. Та це лише частина здобутків у цьому році. Про досягнення у переддень Нового року міський голова розповідає читачам.



— Михайло Іванович, Ви на посаді міського голови вже два роки. Як ви оцінюєте свою роботу, міської ради та виконавчого комітету?

— Я не хочу робити жодних оцінок, нехай це роблять шепетівчани. Дуже багато ще необхідно зробити. Кожен з нас коли йшов на вибори, то склав програму, яку мав намір виконувати протягом каденції. Однак, нині бачу, що багато з того, що ми не планували, необхідно робити невідкладно вже сьогодні, та й багато з того, чого не було в програмі, вже зроблено. Стосовно себе можу сказати, що коли йшов на вибори реально оцінював стан речей у місті та не обіцяв того, чого не міг би виконати.

— Ви почали з самокритики, але, безумовно, є справи, якими пишаєтеся...

— Знаєте, є багато таких речей. Якщо мати на увазі вирішення проблем, то відразу пригадується запуск басейну. Те, про що раніше лише говорилося протягом останніх 28 років, вдалося реалізувати за півтора роки. Шепетівка — місто невелике, тому для громади це дійсно важливе досягнення.

Донедавна мешканці міста нарікали на відсутність освітлення вулиць. Отож, виділили кошти і провели ремонт мереж зовнішнього освітлення на семи вулицях. Відновили освітлення площі перед залізничним вокзалом.

Започаткували реєстри комунального майна, судових справ, орендованих земельних ділянок.

— Дороги у кожного на устах...

— Дороги ‒ це величезна проблема. Кожні десять років їх потрібно капітально ремонтувати. Більшість вулиць асфальтували 30 років тому. Дороги, які тоді будували, були призначені максимум для автомобілів вагою 5-6 тонн. А сьогодні ними їздить важковаговий транспорт 40-60 тонн... А «ямкове» латання себе не виправдовує.

Тому цьогоріч ми прийняли рішення поступово переходити до ремонту суцільним методом.

— Чи плануєте відновити роботу міського кінотеатру?

— Ми підготували документи на приміщення кінотеатру та на земельну ділянку для їх продажу у 2018 році з частковим збереженням профілю.

— Протягом цього року за кошти міського бюджету активно закуповувалася техніка для комунальних підприємств міста. Чи плануєте продовжувати роботу у цьому напрямку?

— Багато років вона не оновлювалась, а якщо й оновлювалась, то у дуже малій кількості. Техніка, яку придбали за кошти міського бюджету у цьому році – сучасна і економна. Оновилась техніка у комунальному підприємстві «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство». Закуплено два трактори моделі КИЙ 14102 з відвалами, причіп, автовишка, установка ямкового ремонту УЯР-1, грейдер BGD-140, міні-каток BOMAG, рециклер для виготовлення асфальту. Ще кілька одиниць техніки придбані Шепетівському комунальному підприємству водопровідно-каналізаційного господарства — екскаватор-навантажувач БАМ 2014, дві вакуумні машини, мініземснаряд НONDА, гідродинамічна машина з двигуном RIDGID. Загалом впродовж року ми закупили більше 10 одиниць комунальної техніки.

— Місто останнім часом отримало суттєві доходи від перевиконання бюджету, на що були витрачення додаткові кошти?

— Кошти, отримані від перевиконання бюджету, частково пішли на соціальні потреби. Сьогодні Уряд все більше повноважень передає на місця. Тепер з місцевого бюджету частково фінансуються: центральна районна лікарня, перевезення пільгових категорій громадян, харчування дітей у школах, частково оплачуються і підручники для учнів шкіл тощо. Окрім цього, більше коштів забирають житлово-комунальні послуги для бюджетних закладів, адже тарифи стрімко зростають.

— Тепер у державі проходить медична реформа, на що у цій ситуації може розраховувати шепетівська медицина?

— По-перше, за 2017 рік ми вже виділили 1 млн. 532 тис. грн. на забезпечення зарплатою медичних працівників, хоча такі виплати, згідно з Бюджетним кодексом, мають здійснювати з Державного бюджету. Однак, Уряд і керівництво держави протягом кількох років не фінансує в достатніх межах зарплату медикам.

Окрім того, додаткові кошти пішли на лікування учасників АТО, капітальний ремонт міської лікарні (урологічного, хірургічного, інфекційного відділень), придбання медичного обладнання тощо. Загальна сума, яку ми скерували на медицину у 2017 році складає майже 3,5 млн. грн.

— Зважаючи на кількість освітян, напевно левова частка коштів бюджету піде на міську освіту?

— Так. Цьогоріч додатково управлінню освіти на різні потреби з бюджету розвитку виділено значні кошти. Особливо хочу відзначити перехід 8 навчальних закладів міста на автономне опалення, на що з міського бюджету було виділено 6 млн. 668 тис. 359 грн., а з Державного бюджету 2 млн. 500 тис. грн. Модульні котельні закупили у дошкільні навчальні заклади: «Перлинка», «Сонечко», «Ластівка», «Світлячок», «Білочка», «Калинонька», «Дзвіночок» та в навчально-виховний комплекс №1.

— Ви сказали, що перевезення пільгових категорій громадян перекладено на плечі міського бюджету. Чи шепетівчани зможуть їздити безкоштовно у громадському транспорті?

— Так. На компенсацію перевізникам за пільгові категорії пасажирів з міського бюджету вже виділено 2 млн. 600 тис. грн. Пільговики збережуть право проїзду у міських автобусах. Більше того, міський бюджет виділив кошти для компенсації проїзду у приміських електричках. Тим самим, пільгові категорії мешканців Шепетівки зможуть й надалі безкоштовно їздити на дачі, у села тощо.

— Чи отримають додаткове фінансування культура та спорт?

— Для закладів культури додатково протягом року виділено більше двох мільйонів гривень. Цього року активно продовжуємо ремонт міського будинку культури, де за кошти бюджету зробили ремонт підвісної стелі вестибюля та перевірку опалювальної системи. Окрім цього, капітально ремонтуємо зовнішню стіну глядацької зали, на що виділено більше мільйона гривень.

У міському парку культури та відпочинку у цьому році проведено капітальний ремонт водопровідної мережі та ремонт громадського туалету.

Щодо спорту, то вже провели інвентаризацію спортивних майданчиків міста, наразі виділили кошти, щоб розробити проект землевідведення. У наступному році плануємо розпочати впорядкування спортивних об'єктів, які знаходяться на території міста. Щоб діти і молодь не сиділи цілодобово за ґаджетами або з пляшкою пива на лавці, а проводили вільний час на спортивних майданчиках.

— Міська влада активно взялася покращувати водопостачання міста, чи вдалося виконати заплановане?

— Останнім часом мешканці окремих мікрорайонів міста скаржаться на відсутність води у криницях. Міською радою прийнято рішення покращити ситуацію з водопостачанням завдяки прокладенню нових водогонів в мікрорайоні «Косецькому» по вулиці Горького, провулку Гоголя, вулиці Пліщинській до житлового масиву «Сонячний», на вулиці та провулку Максима Залізняка, вулицях Соломії Крушельницької, Механізаторів, Козацькій.

Наприкінці вересня завершено всі необхідні роботи для проведення водогону до житлового масиву «Сонячний». На інших йдуть завершальні проектні роботи.

У цьому році на­ла­го­ди­ли в міс­ті ці­ло­до­бо­ве пос­та­чан­ня во­ди. Пок­ра­щено її якість.

— Над вирішенням яких актуальних питань зосередитесь у наступному році?

— Передусім продовжимо асфальтування, освітлення вулиць та провулків міста, впорядкування тротуарів, розпочнемо реалізацію проектів, які перемогли під час подання «Громадського бюджету», продовжимо роботу на перехід навчальних закладів на автономне опалення. Так, сесія міської ради виділила кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації для встановлення модульних котелень в навчальних закладах міста і переведення на автономне опалення всіх освітніх закладів Шепетівки.

Окрім цього, плануємо впровадити Програму оптимізації системи теплопостачання міста Шепетівка на 2018 рік. У цій програмі йдеться про розробку програми поетапного переходу міста на автономне (індивідуальне) опалення. Однак, про неї варто буде говорити у лютому наступного року, коли будуть готові документи з розрахунками.

— Щоб Ви хотіли сказати на завершення інтерв'ю?

— Розумію, що дехто із наших земляків буде висловлювати незадоволення з тих чи інших питань. І це добре, так має бути. Проте хотів би зауважити, що ті зміни, які сталися є важливими, бо є гарною платформою для подальшого розвитку нашого міста.

Можливо вони здаються повільними, але депутати, виконавчі органи міської ради роблять все можливе в межах існуючих ресурсів, щоб відродити Шепетівку навести в ній лад. А у цій справі нам без підтримки громади не обійтися.

— Дякую Вам за розмову.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
29 груд. 2017 23:41 #116222 від Повсталий з пекла
Шановна міська рада, візміть будь-ласка в кошторис на 2018 рік відновлення колодязю по провулку Данила Галицького. Не хотів створювати третьої теми за цей колодязь.
Долучення:

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Anykey
  • Anykey аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
30 груд. 2017 01:22 #116224 від Anykey

«Продовжуємо реалізовувати програму, з якою йшли до людей»

Я так розумію, мова йде про передвиборчу програму? Де її можна почитати?

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
10 січ. 2018 12:49 #116323 від Шепетівчанин

— Чи плануєте відновити роботу міського кінотеатру?

— Ми підготували документи на приміщення кінотеатру та на земельну ділянку для їх продажу у 2018 році з частковим збереженням профілю.


Можна детальніше по цьому пункту? Покупець вже є?

Також хочу дати пораду меру, анонсуйте заздалегідь для громади те що буде зроблено в майбутньому, це зменшить можливості для спекуляцій. Приклад, акції АвтоЄвроСили з квітками на дорозі, в той час коли вже йшли тендери на ремонт тих відрізків. Вони напевно досі думають що то їхня перемога.

А пару слів про подальшу долю кінотеатра поставлять крапки у суперечках на форумі і т.п.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Anykey
  • Anykey аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
10 січ. 2018 13:05 #116324 від Anykey
Користувач "Міська рада" ще жодного разу не спілкувався на форумі. Та й навряд чи він взагалі існує))
Ці користувачі подякували: Novaya

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • myron
  • myron аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
10 січ. 2018 13:11 #116325 від myron
Анонім з локшиною! Чимало роботи зроблено мені лише цікаво чи виженуть інвест з міста до переходу на автономне опалення! Тобто на наступний рік бо докази про його бездіяльніть були на лице! І яка ситуація в правовому полі на даний час! Можливо хтось в курсі підкажіть! Питання кінотеатру теж цікаве!!

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
10 січ. 2018 14:47 #116327 від Шепетівчанин

Anykey пише: Користувач "Міська рада" ще жодного разу не спілкувався на форумі. Та й навряд чи він взагалі існує))


Ну можливо хтось інший має якусь інформацію і змогу передати мою пораду меру)

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
10 січ. 2018 15:36 #116331 від Dj Os

Шепетівчанин пише:

— Чи плануєте відновити роботу міського кінотеатру?

— Ми підготували документи на приміщення кінотеатру та на земельну ділянку для їх продажу у 2018 році з частковим збереженням профілю.


Можна детальніше по цьому пункту? Покупець вже є?

Також хочу дати пораду меру, анонсуйте заздалегідь для громади те що буде зроблено в майбутньому, це зменшить можливості для спекуляцій. Приклад, акції АвтоЄвроСили з квітками на дорозі, в той час коли вже йшли тендери на ремонт тих відрізків. Вони напевно досі думають що то їхня перемога.

А пару слів про подальшу долю кінотеатра поставлять крапки у суперечках на форумі і т.п.

Покупці були, але після огляду приміщення їх запал поубавився.
Стан будівлі дуже плачевний, навіть якщо покупець знайдеться, більш за все, що будувати будуть заново.
Ці користувачі подякували: Шепетівчанин

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
16 січ. 2018 13:14 #116396 від
Доброго дня, всім хто вболіває за наше місто.
Сьогодні 16 січня 2018 року, позаду всі основні зимові свята.
У нас лише одне питання до мера - чому наше місто, зокрема дороги не прибираються взагалі??? Пів зими немає снігу, посипали дороги сумішшю з величезними камінцями, якщо мокро - то суцільне болото, якщо підсохло - то сиві вулиці від пилюки (яка до речі теж сприяє рознесенню того кору, туберкульозу та ін. інфекцій)!!!! Шановний мер, звертались до начальника комунального управління Павла Ігоровича - реакції ніякої, приберіть негайно вулиці!!!! Такого свинства на вулицях міста немає більше ніде в т.ч. Славута, Ізяслав, Полонне, той же Новоград-Волинський -набагато чистіші і вулиці посипають піском!!! Наведіть лад в прибиранні і посипанні вулиць міста піском.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Іван
  • Іван аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
16 січ. 2018 21:32 - 16 січ. 2018 21:35 #116398 від Іван
Не встигнеш по вулиці пройтися, як вже все взуття та штані сірими стають. ЗАДОВБАВ ВЖЕ ТОЙ ШАЙНОГА З ТАКИМ КЕРІВНИЦТВОМ! Не вмієш керувати підприємством - йди до сраки звідти! Попередньої зими сніг просрав цієї зими цілі вулиці бруду!
Вчора був в Ізяславі - дороги у порівнянні з нашими чисті!!! Дістали вже ці комуняки!
Останнє редагування: 16 січ. 2018 21:35 ким Іван.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.136 секунд
0
репостів
0
репостів