Тариф на опалення обґрунтований, чи мрії і побажання ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» на 12 000 000 грн.?

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
28 жовт. 2017 18:15 - 28 жовт. 2017 18:23 #115121 від

Останнім часом у нашому місті все частіше говорять про тарифи на теплопостачання. Керівництво ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» поширює неправдиву інформацію про те, що виконком ніби-то повинен перезатвердити до прийняття нового старий ( минулорічний) тариф. Насправді інформація вигадана ними і не має ніякого юридичного підґрунтя. Як вже неодноразово було сказано про те, що до прийняття нового тарифу на теплопостачання в місті діють тарифи на теплову енергію, затверджені НКРЕ КП для ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» , а саме 38 гривень 71коп. за один квадратний метр. (Див. за ел. адресою: zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0433-15/page?text, а саме дод. 142). І це не є насправді причиною, щоб не розпочинати опалювальний сезон в місті.

Всі намагання керівництва ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» з поширення даної інформації є ні чим іншим, як спробою перекласти свою безгосподарську діяльність на плечі керівництва міста і відволікти увагу шепетівчан від справжньої причини, а саме відсутності лімітів на газ через борги. Борги ж «Шепетівка Енергоінвест» за газ перед НАК «Нафтогаз» за різними даними, становлять близько 60 млн. грн. !

Більшість населення , і міський бюджет повністю розрахувались за минулий рік і, щоб зараз не пояснювати, куди поділися кошти, керівник ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Олександр Пустовойт, використовує довірливих мешканців і вигадує різні форми маніпулювання їх свідомістю, а також здійснює спроби психологічного тиску на міського голову. Для керівника енергоінвеста зараз дуже зручний момент, щоб одним махом відвернути увагу від боргів ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» і добитися надприбутків за рахунок звичайних людей.

Саме тому міський голова Михайло Полодюк своїм розпорядженням створив робочу групу з аналізу пропозицій ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» на тарифи теплопостачання. Дана робоча група провела значну роботу на користь звичайних мешканців.
Пропозиції, які були подані ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» до Виконавчого комітету
Шепетівської міської ради для встановлення тарифів на теплову енергію
та послуги з централізованого опалення


Після попереднього розгляду складової тарифу робоча група неодноразово письмово надавала ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» зауваження відповідно до чинного законодавства України. Ті щось міняли, проте більшість залишали і знову дані подавались до виконкому ( див. по датах в таблиці). Кожен наступний випадок містив такі дані, що в членів робочої групи очі від здивування від написаного були, як кажуть, по «п'ять копійок». Зокрема, були навіть грубі математичні помилки, на які звернули увагу члени робочої групи.

І от лише 19 жовтня 2017 року ( нагадаємо, що згідно Постанови КМУ опалювальний сезон мав би розпочатися 15.10. при низьких температурах), коли робоча група після публічного висвітлення свого засідання в черговий раз повернула документи ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», його керівництво врахувало деякі зауваження та статті витрат і виключило їх зі складової тарифу.

Що ж визнав тим самим ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» і за що шепетівчани тепер не будуть платити:
— за витрати на технічне обслуговування та ремонт автомобілів згідно договорів укладених з ТОВ «Добродій» (м.Київ) на суму 253 000 грн;
— за оплату професійних послуг згідно договору укладеного з ТОВ «Гетвін» ( якісь тренінги) на суму 240 000 грн.
— за витрати на професійні періодичні видання, поліграфічну продукцію для ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» на суму більше 60 000 грн;
— за витрати за статтею «Проектно-кошторисна документація» (встановлені теплові лічильники) на суму 820 000 грн;
— за плановий прибуток ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», закладений в тариф у сумі майже на 9 000 000 грн.;
— за витрати на надання послуг ще за минулі роки юридичною фірмою ( з м. Київ) у сумі понад — 300 000 грн. (при цьому мають у штаті своїх 4-х юристів);
— за витрати на підготовку та перепідготовку своїх кадрів в сумі 69 000 грн.;
— за витрати на прогнозовану суму концесійних платежів сумі 1 355 000 грн.
Отже, загальна сума побажань і мрій ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», як пише газета «Голос України» сягнула 12 097 000 грн.

Якщо дану суму розділити на 6000 абонентів, то отримаємо по 2016 грн. з кожного. А якщо хтось думає, що його це не стосується, бо він матиме пільгу чи субсидію, то ці гроші ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» однаково мало б забрати, але вже з бюджету (за рахунок ремонту шкіл, дитячих садочків тощо).

Як бачите, є за що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» «ображатись» на Михайла Полодюка та робочу групу. І замість того, щоб звернутися до своїх київських структур і погасити хоча б початковий борг перед НАК НАФТОГАЗОМ у розмірі 5 200 000 грн. вони вирішили вийти з цієї ситуації за рахунок шепетівчан ще і отримати прибуток майже 7 000 000 грн..

Щоб було більш зрозуміло те, що відбувається, пропонуємо розглянути дану ситуацію на прикладі і побачити, скільки ж коштів витратить середньостатистична шепетівська сім'я за опалювальний період, якби були встановлені тарифи на тепло, на яких наполягало ТОВ «Шепетівка Енергоінвест».

Якщо взяти в середньому площу квартири 50 кв.м, то при тарифі 49,92 грн. за 1 кв.м за опалювальний період сім'я витратить 14 976 грн. (50 м.кв x 49,92 грн. x 6 місяців), а при тарифі 38,71 грн. за 1 кв.м за опалювальний період сім'я витратить 11 613 грн. (50 м.кв x 38,71 грн. x 6 місяців). Різниця по одній лише квартирі складає 3363 грн. ( чи готові ви подарувати цю суму ?).

Кількість абонентів, які користуються централізованим опаленням, орієнтовно 6000, і перемножити на 3000 гривень, то вийде сума переплати за опалювальний сезон більше 20 000 000 грн.. І це ще не все. До цих 20 000 000 грн. потрібно додати приблизно ще стільки ж від організацій та підприємців ( для них тариф вищий), тобто виходимо на суму 40 000 000 грн.

А тепер думайте, де ж правда? Як останній штрих до написаного, хочемо додати наступне: зайдіть на сайт Верховної ради України і прочитайте Постанову:
НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ
ПОСТАНОВА
31.03.2015 № 1171

Документ z0433-15, чинний, поточна редакція — Редакція від 19.10.2017, підстава v1206874-17
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 квітня 2015 р.
за № 433/26878

товариством з обмеженою відповідальністю «Шепетівка Енергоінвест» зі структурою, наведеною в додатку 142 до цієї постанови:
з централізованого опалення:
для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії - 1403,68 грн/Гкал (з податком на додану вартість);
для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії - 38,71 грн за 1 кв. м за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення (з податком на додану вартість).

З цього всього випливає один висновок або ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» розпочинає опалювальний сезон, або має відповісти згідно ст. 367 Кримінального Кодексу України.
Міський голова вже надіслав відповідні запити до правоохоронних органів.
Долучення:
Останнє редагування: 28 жовт. 2017 18:23 ким admin.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Anykey
  • Anykey аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
31 жовт. 2017 12:59 #115187 від Anykey
І тим не менше, сталося так, як я і припускав - виконком таки затвердив тариф 42,91 грн за 1 м². Мрії енергоінвесту збуваються...

Холодна Шепетівка підвищила тарифи на тепло
Ви­ко­нав­чий ко­мі­те­т Ше­пе­тівсь­кої місь­кої ра­ди 30 жовтня визначив еко­но­міч­но обґрун­то­ва­ний та­риф на пос­лу­ги цен­тра­лі­зо­ва­но­го опа­лен­ня.
Як пише місцеве видання “День за днем”, для населення тариф на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії становитиме 42,91 грн за 1 м² (на сьогодні НКРЕКП вста­но­ви­ла та­риф для населення Шепетівки на суму 38,71 грн, але він роз­ра­хо­ва­ний з нульовою рен­та­бель­ніс­тю – НГП); для населення на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії — 1578,59 грн/Гкал (з ПДВ); для потреб бюджетних установ — тариф на теплову енергію — 1864,45 грн/Гкал (з ПДВ); для потреб інших споживачів — тариф на теплову енергію — 2285,56 грн/Гкал (з ПДВ).
Таким чином, вимогу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» ви­кон­ком задовольнив, а міс­тя­нам за­ли­ша­єть­ся че­ка­ти на теп­ло у квартирах.
Як писав НГП, Хмельницька облдержадміністрація пригрозила керівництву Шепетівки звернення до правоохоронних органів через зрив опалювального сезону.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
31 жовт. 2017 13:14 #115188 від IhorMykolaiovych
Ось я не розумію, чому в славному м. Шепетівка тариф 42,9 грн., а в інших містах, набагато більших і "дорожчих" по проживанню тариф набагато менший Пруф , от поясніть мені будь ласка, не розумію...

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Іван
  • Іван аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
31 жовт. 2017 21:40 #115194 від Іван

Anykey пише: І тим не менше, сталося так, як я і припускав - виконком таки затвердив тариф 42,91 грн за 1 м². Мрії енергоінвесту збуваються...

Холодна Шепетівка підвищила тарифи на тепло
Ви­ко­нав­чий ко­мі­те­т Ше­пе­тівсь­кої місь­кої ра­ди 30 жовтня визначив еко­но­міч­но обґрун­то­ва­ний та­риф на пос­лу­ги цен­тра­лі­зо­ва­но­го опа­лен­ня.
Як пише місцеве видання “День за днем”, для населення тариф на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії становитиме 42,91 грн за 1 м² (на сьогодні НКРЕКП вста­но­ви­ла та­риф для населення Шепетівки на суму 38,71 грн, але він роз­ра­хо­ва­ний з нульовою рен­та­бель­ніс­тю – НГП); для населення на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії — 1578,59 грн/Гкал (з ПДВ); для потреб бюджетних установ — тариф на теплову енергію — 1864,45 грн/Гкал (з ПДВ); для потреб інших споживачів — тариф на теплову енергію — 2285,56 грн/Гкал (з ПДВ).
Таким чином, вимогу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» ви­кон­ком задовольнив, а міс­тя­нам за­ли­ша­єть­ся че­ка­ти на теп­ло у квартирах.
Як писав НГП, Хмельницька облдержадміністрація пригрозила керівництву Шепетівки звернення до правоохоронних органів через зрив опалювального сезону.

А в них нема вибору, от і підвищили, бо населення буде в першу чергу їх клювати за тепло в оселях.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.118 секунд
0
репостів
0
репостів