Шукали шляхи вирішення проблеми суїциду серед молоді

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
26 черв. 2017 18:20 #113352 від

23 червня, в малій залі засідань виконавчого комітету Шепетівської міської ради, відбулось засідання круглого столу, темою якого стали причини суїцидальних намірів в молодіжному середовищі. Ініціатором проведення такого зібрання виступила Громадська рада міста Шепетівка.

Круглий стіл був організований та проведений Шепетівським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Участь в обговоренні взяла заступник міського голови Наталія Стасюк.
До участі у роботі круглого столу були запрошені: соціально-психологічна служба загальноосвітніх навчальних закладів та вищих навчальних закладів міста, представники закладів охорони здоров'я, психологи військових частин міста, представник правоохоронних органів, члени молодіжної ради міста, волонтери центру та представники релігійних організацій – протоієрей Василь Гетьман та отець Василь Бондар.

Круглий стіл передбачав висвітлення актуальних проблем пов'язаних із основними причинами, факторами та мотивами, які спонукають підлітків і молодь до суїцидальної поведінки, а також шляхи запобігання суїциду.

Про психосоціальні аспекти суїцидальних намірів в дитячому та молодіжному середовищі доповіла директор Шепепетівського міського ценктру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді – Тетяна Вінницька.

Заступник головниго лікаря з охорони материнства та дитинства – Лілія Гнатюк ознайомила присутніх зі статистичними данними по суїцидальних випадках в місті та районі та зазначила, що за 2016 рік сталося 14 самогубств, а за перше півріччя 2017 зафіксовано вже 10 випадків.

За підсумками обговорення учасники виробили пропозиції, спрямовані на активізацію спільної діяльності щодо попередження явищ суїцидальних тенденцій в учнівському та студентському середовищі, підвищення психологічної безпеки сучасного інформаційного простору для дітей і підлітків.

Також, обговорено шляхи раннього виявлення дітей, які мають схильність до суїцидальної поведінки, виокремлено зони відповідальності та налагодження співпраці різних фахівців, відділів, служб, організацій з метою надання конкретної допомоги дітям та сім'ям, для вирішення кризових проблем.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
26 черв. 2017 19:50 #113354 від либерман
Обмежити користування інтернетом

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • myron
  • myron аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
27 черв. 2017 11:03 #113362 від myron
Ці всі прикрі випадки трапляються зовсім з інших причин!!!

1. Батьки за кордоном діти без присмотру
2. Інтернет (відсутній контроль з боку батьків )
3. Відсутність культуродозвіллевої зайнятості молоді!
4. Пропагування забороненої реклами (алкоголю, тютюну)
5. Вільний доступний обіг наркотиків ( при бажанні можна навіть дізнатися де придбати і яка ціна)
6. Соціальна байдужість людей стосовно чужих дітей !
7. Дитяча проституція (І це в нас теж є)!
8. Пропагування здорового способу життя відсутнє!!!!!!!!!!
9. Одним з закладів відпочинку молоді пивнухи, генделі ночні! (Кінотеатр був то його не треба)
А все починається банально з робочих мість які в нас відсутні і люди поділені на 2 класи пани та раби золотої середини нема! Тому батьки вимушені шукати варіанти для заробітку грошей за кордоном! Фінансово стає краще але за тей період дитина доходить до ручки і робить щось давно вже пізно!

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Іван
  • Іван аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
28 черв. 2017 08:33 #113381 від Іван
Батьки та Інтернет!!
Також мали б працювати над цим заклади освіти.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.111 секунд
0
репостів
0
репостів