Запроваджено нову програма соціального захисту найменш захищених категорій населення

  • Dj Os
  • Dj Os аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
30 січ. 2015 13:02 #95726 від Dj Os

З 01.07.2014 запроваджено нова програма соціального захисту найменш захищених категорій населення: Компенсація додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг (газопостачання, централі-зованого опалення та централізованого постачання гарячої води) у зв'язку з підвищенням цін і тарифів на послуги.

Право на призначення компенсації
Компенсацію матимуть право одержати сім'ї, в яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім'ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім'ї від повідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення.

До складу сім'ї включаються особи, зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), яким нараховується плата за комунальні послуги. Для визначення права на компенсацію сім'я має порахувати свій середньомісячний дохід і порівняти його з величиною прожиткового мінімуму сім'ї.

Прожитковий мінімум сім'ї — це сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім'ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення. При цьому для розрахунку прожиткового мінімуму сім'ї використовуються такі встановлені прожиткові мінімуми :
- для дітей віком до шести років — 1032 грн.;
- для дітей віком від шести до 18 років — 1286 грн.;
- для працездатних осіб — 1218 грн.;
- для осіб, які втратили працездатність — 949 грн.

Приклад:
Сім'я з чотирьох осіб ( чоловік, дружина, одна дитина віком до 6 років, а друга - від 6 до 18 років) .
Заробітна плата чоловіка та його дружини складає 4500 грн . на місяць.
Прожитковий мінімум для сім'ї становить 4764 грн.
( 1218 грн.*2 особи + 1286 грн. + 1032 грн.).
Дохід сім'ї менший за прожитковий мінімум для сім'ї.
Сім'я має право на компенсацію.

Документи.
Для призначення компенсації подаються наступні документи:
• заява;
• довідка про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку)
осіб ;
• довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні.

Документи подаються до управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Шепетівської міської ради :
• вул. Островського, буд. 4, кабінет № 115 (тел.. 5-80-28) в понеділок – п'ятницю

Розмір компенсації визначається як різниця між розміром плати за по- слуги ( у межах норм споживання ) після підвищення цін і тарифів та розміром відповідного платежу, який сім'я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги.

Приклад:
До підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію ( до 1 травня 2014 року) сім'я сплачувала за ці послуги 300 грн. на місяць, а після підвищення – 400 грн.
Розмір щомісячної компенсації становить 100 гривень.

Терміни надання компенсації
Компенсація розраховуватиметься з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014 - 2015 pоків.
Після ухвалення рішення про надання компенсації в управлінні заявник повинний отримати повідомлення, в якому зазначається розмір компенсації для кожного виду комунальних послуг в опалювальний, неопалювальний період, а також у неповні місяці опалювального періоду та період надання такої компенсації.

Компенсація щомісяця перераховуватиметься підприємствам, що надають комунальні послуги, і зараховуватиметься на особові рахунки заявника.

Випадки припинення компенсації
Слід також звернути увагу, що на дання компенсації припинятиметься в
таких випадках:
- за поданням підприємства, якщо заявник не оплачує комунальних послуг
(крім випадків, пов'язаних Із затриманням виплати заробітної плати, пенсії
тощо, що підтверджується відповідними документами), — з місяця, в якому надійшло таке подання; подання вноситься підприємствами органам соціального захисту населення до 10 числа місяця, наступного за тим, у якому виникли такі обставини;
- якщо заявник приховав або свідомо подав недостовірні дані про доходи та склад осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), що вплинули на встановлення права на компенсацію і визначення п розміру, внаслідок чого йому було надміру перераховано суму компенсації, —з місяця, в якому виявлено порушення;
- у разі переїзду сім'ї в іншу місцевість та настання обставин, що унеможливлюють надання компенсації (зокрема смерть одинокої особи), —
з місяця, наступного за тим, у якому відбулися зміни;
- за заявою одержувача компенсації - з місяця, наступного за місяцем подання заяви.

Якщо надання компенсації було припинене у зв'язку з тим, що заявник не- оплатив спожитих комунальних послуг, він набуває права на одержання компенсації з місяця, наступного за місяцем подання документів, які підтверджують погашення заборгованості, що виникла за період отримання компенсації.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.086 секунд
0
репостів
0
репостів