Відгук про каву у "Картоха фрі"

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
23 січ. 2015 08:25 #95607 від
Відгук про каву в "Картоха фрі"
До написання цього відгуку мене підштовхнули коментарі, залишені читачем, на форумі нашого міста про кав'ярню "Челентано". У них йшлося про те, що унашому місті немає місця, де б варили смачну каву. Я вирішив провести рейди і відшукати, де ж варять найсмачнішу каву в нашому місті.
Першим місцем, у яке було вирішено завітати - це піцерія з пласкою назвою "Картоха фрі". Вона знаходиться в районі зал. вокзалу поряд із залізничним відділом міліції.
Для побудови відгуку я встановлюю такі критерії:
По-перше, це обстановка. Запитаєте: "Чому?Яким чином це вплине на смак кави?". Від внутрішнього середовища залежатиме емоційний стан, який впливатиме на формування оцінки.
По-друге, обслуговування. Мається на увазі култура подання кави: який посуд, наскільки швидше, чи подали ще щось до кави ( напр. склянку води, що завжди є доречним ).
По-третє, що є найбільш вагомим - це сама кава, враження від якої впливатимуть на формування загальної думки. Назвемо це вердикт, що являтиме собою основну оцінку.
Отже, розпочнемо. Перше враження, яке склалося у мене посереднє. Нічого такого, звичайна обстановка, притаманна для більшості піцерій і закладів швидкого харчування. Єдине, що виділялося з інтерйеру - це "пивні" стільці, які зовсім не поєднувалися з іншими меблями. Складалося враження, що власник просто збільшив кількість місць, щоб більше заробити і не вдавався до якихось кардинальніших затій.
Ми переходимо до другого етапу нашого оцінювання. Культура подання кави нічим не відрізняється від подачі цього ж таки напою в "привокзальних столовках". Філіжанка кави і цукорниця з цукром. Невже важко додати до подачі хоча б склянку води. Клієнтам подобається, коли вони отримують більше того, за що платять. Та й випити ковток води до кави очистить ваші смакові рецептори і Ви краще відчуватимете смак кави, а ковток води після кави позбавить Ваш стравохід від осушливості, яка з'являється післ кави.
Ось ми плавно підходимо до дегустації самого напою. Для того, щоб краще охарактеризувати каву я замовив американо. На мою думку дигустацію краще проводити на цьому видові кави. Тому що якщо амерікано хороше, то і еспрессо і рістретто буде ще кращим. Судити про каву, замовивши капучіно чи латте, не можна, тому що тут смак залежатиме і від сторонніх чинників, а саме інгредієнтів, які додають у ці напої.
Після подачі кави я одразу відчув запах перепаленої кави, що свідчить про те, що вона зварена з зерен низької якості виду "робуста". Після того, як я підніс чашку ближче до носа і вдихнув , то відчув аромат, який нагадував мені запах розчинної кави. Я не є прихильником сублімату, бо її смак такий самий не справжній як і посмішка проститутки.
Кірка ( пінка ) кави, утворена при варінні мені здалася недостатньо щільною.
В ідеальній чашці кави повинен бути баланс чотирьох основних смакових компонентів: кислотність, гіркота, солодкість та солоність. У цій каві я відчув гіркоту, яка переважала над ледь помітною солоністю. Це вказує на використання зерен робусти у поєднанні з незначною квлькістю зерен арабіки, про що свідчить і легенький землистий післясмак.
Стосовно насищеності кави, то вона була трохи водянистою. Це можливо тому, що баланс між кількістю води і порцією кави не ідеальний: або води забагато, або кави замало, або і те і інше. Води реально було забагато, тому що мені принесли амерікано, у якому було приблизно 200 мл. води, коли норма це 100 мл.
Ціна за філіжанку цього напою,не відповідаючи своїй якості, становить 10 грн. і ще мені довелося витратити 10 грн. на 0,5 л. води, бо висушливий післясмак кави мене ніяк не залишав.
Мій вердикт такий! Якби я хотів розслабитися за чашкою хорошої кави, то піцерія "Картоха фрі" не була б тим місцем, де я це зробив би. Як на мене кава у цьому закладі може слугувати лише "запівоном" після їжі, хоча для прихильників розчинної кави вона може і сподобатися.
P.S. Відгук, залишений мною був написаний безпосередньо під час відвідування закладу і дегустації кави. Тому думки, висвітлені у цьому тексті свіжі та побудовані під впливом емоцій.
Здорова критика та обговорення у коментарях вітаються! Маю надію, що це не остання, висвітлена мною думка на цьому сайті і адміністратор й надалі публікуватиме мої статті. Що до моїх навичок у сфері кавово-чайного бізнесу у вас можуть виникати сумніви, але скажу одне: " я не з тих людей, які думають, що амерікано, еспрессо і рістретто це назви чи сорти кави. Усім смачної кави!!! Далі буде...
Долучення:

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dj Os
  • Dj Os аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Редактор
Більше
23 січ. 2015 16:19 #95610 від Dj Os
Відповідь від Dj Os у темі Відгук про каву у "Картоха фрі"
Дякую за змістовний відгук. Пару слів про їх каву також лишав shepetivka.com.ua/forums/knyha-vidhukiv-....html?start=10#94658
Буде з нетерпінням чекати нових твоїх відгуків, бо чогось люди соромляться писати думки про заклади, які відвідують.
Ці користувачі подякували: MrBarista

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
24 січ. 2015 19:11 #95627 від Sposterigach
:lol: :lol: :lol: Бачу, в Шепетівці завівся свій Антон Чехов: "Я не є прихильником сублімату, бо її смак такий самий не справжній як і посмішка проститутки." :silly:

Для довідки: папєрєдніки закладу з потішною назвою "Картоха" (не плутати з "Голо-Догом" навпроти нижніх воріт центрального ринку), хоч і торгували пивом, але робили еспресо відмінної якості
Ці користувачі подякували: MrBarista

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
26 січ. 2015 08:14 - 26 січ. 2015 08:22 #95661 від MrBarista
Ну наскільки мені відомо, то кавоварку та саму каву їхні попередники брали в оренду. Це свідчить про те, що налаштуваннями та доглядом за апаратом займалася людина, яка здавала їм її в оренду. Тому їхній вклад у приготування кави був не більшим, ніж просте натискання кнопки.
Стосовно самої кави, яка в них була, то не думаю, що "Амбассадор" може бути відмінним. Звичайний купаж арабіки і робусти, нічого надзвичайно смачного.
Останнє редагування: 26 січ. 2015 08:22 ким MrBarista.
Ці користувачі подякували: Dj Os

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
24 лют. 2015 21:19 #96407 від
Відповідь від у темі Відгук про каву у "Картоха фрі"
Мені здаеться, шо треба воду для початку нормальну заливати, про якість кави також скажу, що ненайкраща, але проблема в воді... Хоча я взагалі не розумію як можна давати в кавоварку давати воду з крану... Про те що її пити, взагалі не може бути розмови.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.153 секунд
0
репостів
0
репостів