Серіал «Підземка / Underground»

Більше
20 січ. 2017 10:35 - 20 січ. 2017 17:38 #110767 від IhorMykolaiovych

За вікном звичайний суботній ранок, по телевізору Гомер Сімпсон згадує Чарльза Дарвіна і ось воно, "дарвінізм", саме те що крутилось в голові під час перегляду, під час осмислення побаченого.
Теорія дарвінізму підкаже нам що пристосованість організму є спадковою і при вдалій мутації відбудеться домінування особи.
Так, моє речення вирване із контексту і там є ще багато нюансів, але ідея така. Я б порівняв теорію дарвінізму із "законом джунглів" - виживе сильніший. Дуже відхилився і мене понесло, повернемось ...

За останні кілька років вийшли фільми/серіали про рабство. Для мене, особисто, найкращим у цьому плані був Джанго, але тут заслуга однієї єдиної людини. І ось потрапив на мій екран серіал Підземка. Читаючи опис (взагалі я не люблю читати описи і рецензії серіалів) я очікував від серіалу - "им предстоит пересечь 600 миль, найти верных друзей — пару тайных аболиционистов, основавших станцию Подземной железной дороги". Зараз заспойлю, але те що намалювала моя уява я не побачив.
Хоча після першої вже серії мене потягнуло дізнатись що буде далі. Так гра акторів не тягне на мій ідеал, так бюджет малий, але від того серіал не стає менш цікавішим. Завдяки цьому серіалу почав пошук інформації про рабство і великим відкриттям стало що офіційно рабство у США, а саме штаті Міссісіпі, було ратифіковано лише у 2013р. Так це не означає що там володіли рабами до 2013 року, але кумедна ситуація виходить, що це не було заборонено законом ;) Звичайно яки таке сталось то влада ратифікацію прискорила б, але факт є фактом.

Отже сюжет серіалу. Тут писати багато немає чого тому кілька слів.
Два брата - один володіє рабами, інший борець проти рабства який вв'язується в авантюру і ...
Плантація з бавовною на котрій зранку до вечора працюють раби і це продовжується із року в рік, скільки це може продовжуватись? Достатньо однієї сміливої людини ...
І шлях у вільний від рабства штат буде тривати 600 миль (котрі пролетіли досить швидко).

www.imdb.com/title/tt4522400/?ref_=nv_sr_1
Долучення:
Останнє редагування: 20 січ. 2017 17:38 ким Dj Os.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.092 секунд
0
репостів
0
репостів